Αμπντούλ Τζαμπάρ κατά Κάρι: «Θα έπρεπε να τον χαστουκίσω…»

Αμπντούλ Τζαμπάρ κατά Κάρι: «Θα έπρεπε να τον χαστουκίσω…»

Με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο διατύπωσε ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, την αντίθεσή του με το πόσο έχει επηρεάσει ο Στεφ Κάρι το ΝΒΑ.

Ο Στεφ Κάρι είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες του ΝΒΑ την τελευταία δεκαετία. Ηγείται των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που έχουν μια… δυναστεία στο άθλημα, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα σε έξι παρουσίες τους στους Τελικούς τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πέρα από την αποτελεσματικότητα όμως, αυτό που έκανε τη διαφορά είναι ο τρόπος παιχνιδιού που λάνσαραν οι Πολεμιστές με αρχιτέκτονα τον Στηβ Κερ και κύριο εκφραστή τον Στεφ Κάρι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός πράξη 6η

Χαρακτηριστικό η συνεχής κίνηση το passing game και τα πάρα πολλά τρίποντα, σχεδόν από κάθε σημείο του παρκέ. Βέβαια και ο ίδιος ο Κάρι το έχει… τερματίσει καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σκοράρει με καρπό από το logo του κέντρου!

Κάπως έτσι τόσο ο all star γκαρντ των Γουόριορς όσο και η ίδια η ομάδα έγιναν μόδα στη νεολαία και ολοένα και περισσότερα παιδιά έχουν ως πρότυπό τους τον μικρόσωμο Κάρι που ζαλίζει τους αμυντικούς και σουτάρει τρίποντα.

Αυτό το παιχνίδι όπως είναι λογικό, είναι… ξένο προς παίκτες άλλων δεκαετιών και πόσο μάλλον άλλων θέσεων.
Ακόμα και αν πρόκειται για θρύλους του αθλήματος όπως ο Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, που και αυτός στο prime του παιχνιδιού του, άλλαξε τα δεδομένα στο πως παίζεται το παιχνίδι από τους φόργουορντ και τους σέντερ με την απαράμιλλη τεχνική του και την αξέχαστη signature move, το θρυλικό sky hook.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο 75χρονος πλέον Τζαμπάρ, όταν ρωτήθηκε αν έρχονται οι νέοι να του ζητήσουν συμβουλές για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους στη ρακέτα, ήταν αφοπλιστικός και ξεκαρδιστικός στην απάντησή του!

«Έχουν ξεχάσει οτιδήποτε δεν αφορά το τρίποντο. Θα πρέπει να πάω και να χαστουκίσω τον Κάρι για τον τρόπο που άλλαξε τα μυαλά τους σχετικά με το πώς παίζεται το μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ