Οι αουτσάιντερ Λέικερς, ο Ντέιβις και ο «κανόνας» του 1-3-5

Οι αουτσάιντερ Λέικερς, ο Ντέιβις και ο «κανόνας» του 1-3-5

Οι Λέικερς προηγούνται 2-1 των Γουόριορς στα ημιτελικά της Δύσης με τον ΛεΜπρον να μοιάζει και πάλι 25χρονος, αλλά το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Λος Άντζελες κάνει η παρουσία του Άντονι Ντέιβις.

Οι Λέικερς κάνουν το απόλυτο come back στο ΝΒΑ. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν βρισκόντουσαν σε θέσεις εκτός playoffs και με ένα ντεμαράζ στα τελευταία παιχνίδια κατάφεραν να τερματίσουν 7οι μέσω της διαδικασίας των play-in και να δώσουν συνέχεια στη σεζόν τους.

Απέκλεισαν στον πρώτο γύρο των playoffs τους πολύ φιλόδοξους Μέμφις Γκρίζλις του Τζα Μοράντ με 4-2 στις νίκες και στον δεύτερο γύρο των playoffs, στα ημιτελικά της Δύσης βρήκαν μπροστά τους τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σε ένα ματσάρισμα που ξυπνάει μνήμες toy 2016 και της επικής μάχης του Στεφ Κάρι με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, με νικητή τον Βασιλιά.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτες καταστάσεις στη Λαμία: «Φουσκωτός» των γηπεδούχων έπιασε από τον λαιμό τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού! (vid)

Στην σειρά έως τώρα ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι εκπληκτικός έχοντας 22πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 5 ασίστ αγωνιζόμενος στα 38 του χρόνια κατά μέσο όρο σε 33.5 λεπτά ανά ματς και στα playoffs συνολικά μετράει κατά μέσο όρο 22.1 πόντους 10.3 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ και 1.3 μπλοκ ανά ματς. Ένας παίκτης δεν μπορεί όμως να τα βάλει μόνος του με μια ομάδα σαν τους Γουόριορς.

Και εκεί έρχεται ο Άντονι Ντέιβις που εφόσον είναι υγιής μπορεί πραγματικά να θωρακίσει τη ρακέτα να προσφέρει στα ριμπάουντ αλλά και σε δημιουργία και εκτέλεση στο πλευρό του Βασιλιά. Ο Ντέιβις όμως έρχεται με ένα απίστευτο στατιστικό για την εν γένει παρουσία του στα playoffs. Είναι απίθανος στα μονά παιχνίδια των δύο σειρών που έχει αγωνιστεί (1-3-5) ενώ στα ζυγά (2-4-6) έχει σαφώς μειωμένη παραγωγικότητα.

Συγκεκριμένα στις μονές αναμετρήσεις προσφέρει κατά μέσο όρο 27.8 πόντους, 16.8 ριμπάουντ με 57% στα σουτ εντός παιδιάς, ενώ στα ζυγά παιχνίδια… κατακρημνίζεται σε μέσους όρους που φτάνουν τους 13 πόντους, τα 10.3 ριμπάουντ, σουτάροντας με 40.4% ευστοχία.

Με το 4ο ματς προ των πυλών και τους Λέικερς να προηγούνται, αν ο Ντέιβις καταφέρει να… σπάσει την κατάρα των ζυγών παιχνιδιών τότε ίσως να βρεθούμε μπροστά σε ακόμα μια εποποιία των Λιμνανθρώπων που αν και μπήκαν στα playoffs ως 7οι σε κάθε ματς που περνάει ολοένα και ανοίγει η όρεξη για ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Τα μονά ματς του Ντέιβις στα play-offs

Προημιτελικά Δύσης (κόντρα στους Γκρίζλις)

Game 1: 22π, 12ριμπ, 3ασίστ
Game 3: 31π, 17ριμπ, 2ασίστ
Game 5: 31π, 19ριμπ, 1ασίστ

Ημιτελικά Δύσης (κόντρα στους Γουόριορς)

Game 1: 30π, 23ριμπ, 5ασίστ
Game 3: 25π, 13ριμπ, 3ασίστ

Τα ζυγά ματς του Ντέιβις στα play-offs

Προημιτελικά Δύσης (κόντρα σε Γκρίζλις)

Game 2: 13π, 9ριμπ, 3ασίστ
Game 4: 12π, 11ριμπ, 2ασίστ
Game 6: 16π, 14ριμπ, 1ασίστ

Ημιτελικά Δύσης (κόντρα σε Γουόριορς)

Game 2 Vs Γουόριορς: 11π, 7ριμπ, 4ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ