Γιατί όλοι στην Αμερική μιλούν για τον γιο του ΛεΜπρόν Τζέημς

Γιατί όλοι στην Αμερική μιλούν για τον γιο του ΛεΜπρόν Τζέημς

Ο 18χρονος Μπρόνι που ήδη κερδίζει 7 εκατ. δολάρια τον χρόνο έκανε την Κυριακή… δική του στις ΗΠΑ. Και το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια επιλογή 15΄μακριά από την έπαυλη της οικογένειας Τζέημς

Η 7η Μαΐου ήταν αφιερωμένη προκαταβολικά στο Kentucky Derby του Λουίσβιλ. Τη διάσημη ιπποδρομία «the run of the roses» που για δύο λεπτά – τόσο κρατά – κόβει την ανάσα του αμερικανικού κοινού. Αν πρόσθετε κανείς τους ημιτελικούς του NBA αλλά και τα playoffs του NHL, δύσκολα θα έβρισκε χώρο για κάτι άλλο σε σπορ που θα… έκλεβε την παράσταση.

Εκτός, όπως αποδείχθηκε, αν επρόκειτο για τον γιος του ΛεΜπρον Τζέημς και τη δική εκδοχή decision. Για μήνες στην αναμονή οι περισσότεροι περιμένοντας τον Μπρόνι και τον τρόπο που θα επέλεγε για να πλησιάσει πιο κοντά στην επιθυμία του να γίνει μια μέρα συμπαίκτης του πατέρα του στους Λέικερς. Είχε στα χέρια του έναν σωρό υποτροφίες από κολέγια με μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ. Είχε ακόμη και μια πρόσκληση για την G-League που θα τα έκανε όλα πιο γρήγορα στην εξέλιξη του. Τελικά επέλεξε την… γειτονιά του.

Το USC που στην Καλιφόρνια είναι το… άλλο κολέγιο από το UCLA: Εκείνο με τη μεγάλη παράδοση στο football. «Είναι δεκαπέντε λεπτά μακριά από την έπαυλη της οικογένειας του, και πέντε από το γήπεδο των Λέικερς» ήταν η πρώτη αντίδραση στα social media. Οι μυημένοι όμως έδειξαν περισσότερο ενδιαφέρον στο όνομα του προπονητή. Του Άντι Ένφιλντ και της φιλοσοφίας του γύρω από το παιχνίδι.

Ο Μπρόνι στα 18 του χρόνια, τα έχει όλα. Τον πιο διάσημο πατέρα που πατά ακόμη στα παρκέ του NBA. Μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες που από τον περασμένο Οκτώβρη –όταν και ενηλικιώθηκε- του προσφέρουν 7 εκατ δολάρια ετησίως, βάση του κανόνα «NIL Deals» (Name, Image, Likeness Deals) που εισήγαγε το NCAA για τους αθλητές που θέλουν να εκμεταλλεύονται εμπορικά το όνομα και την εικόνα τους. Μια αποστολή να εκπληρώσει, καθώς ο ΛεΜπρον το λέει συχνά-πυκνά πως ο πραγματικά τελευταίος πειρασμός της καριέρας του είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ παρέα με τον πρωτότοκο. Και έχει και ολόκληρη την Αμερική να περιμένει για την εκπλήρωση της προφητείας.

Πόσο κοντά είναι όντως στο να φτάσει σε επίπεδο ΝΒΑ; «Αυτή τη στιγμή δεν έχει θέση εκεί» είπε στο «The Athletic» ένας σκάουτερ των ομάδων, διατηρώντας φυσικά την ανωνυμία του. Αυτή τη στιγμή ο Μπρόνι είναι μόλις 1,88μ έχει μπόλικα κενά στο πίσω μέρος του παρκέ, αλλά και μεγάλη εξέλιξη από χρονιά σε χρονιά. Ήδη θεωρείται για παράδειγμα ένας από τους καλύτερους στατικούς σουτέρ της γενιάς του, χωρίς όμως να υπολογίζεται στα μεγάλα ονόματα του επόμενου κολεγιακού πρωταθλήματος.  Από την άλλη δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το «hype» που προκαλεί και μόνο το άκουσμα του ονόματος του. Τον θόρυβο που τον ακολουθεί ήδη εδώ και χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να διασχίσει το μονοπάτι που χάραξε ο πατέρας του.

Ο ΛεΜπρον που αυτές τις ημέρες μονομαχεί με τον Στεφ Κάρι για ένα εισιτήριο για τους τελικούς της Δύσης (οι Λέικερς προηγούνται με 2-1 στη σειρά των Γουόριορς) είναι γεννημένος στις 30 Δεκέμβρη του 1984. Η λογική λέει ότι για να υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες να συναντηθεί όντως στα παρκέ με τον Μπρόνι θα πρέπει πρώτα να σαρανταρίσει και επίσημα! Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο του είναι κλειστό ως το καλοκαίρι του 2024 (του χρόνου για… μόλις 46.698.737 δολάρια). Υπάρχει μια οψιόν στη συμφωνία για έναν ακόμη χρόνο που είναι δική του επιλογή. Να παίξει δηλαδή ως το καλοκαίρι του 2025 βάζοντας στον λογαριασμό του ακόμη 50 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν υπέγραψε αυτή τη συμφωνία πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι το έκανε για τον γιό του. Για να μπορεί να μετακομίσει αν χρειαστεί σε άλλη ομάδα, στον τελευταίο χρόνο δράσης του προκειμένου να τον έχει συμπαίκτη. Κάτι σαν… αμάρτησε για το παιδί του. Πως υποδέχθηκε τα χθεσινά νέα του Μπρόνι; Φυσικά με ψυχραιμία: «Έχω κάνει ό,τι έπρεπε να κάνω σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο γιος μου θα κάνει το ταξίδι του. Και όποιο κι αν είναι το ταξίδι του, όπως κι αν είναι το ταξίδι του, θα κάνει ό, τι καλύτερο γι’ αυτόν. Και εμείς όλοι ως οικογένειά του θα τον στηρίξουμε σε ό, τι αποφασίσει. Επειδή η φιλοδοξία μου ή ο στόχος μου είναι να παίξουμε μαζί, δεν σημαίνει ότι είναι δικός του. Και είμαι απολύτως εντάξει με αυτό».

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ