Το δέλεαρ της δεύτερης ευκαιρίας

Το δέλεαρ της δεύτερης ευκαιρίας

Το όνειρο της επιστροφής και της δεύτερης ευκαιρίας στον μαγικό κόσμο του NBA ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό του.

Εχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τρολάριζαν τον Νικ Καλάθη και τον γελοιοποιούσαν και τον φώναζαν περιπαικτικά «Στεφάνη»!

Τον πείραζε πάρα πολύ αυτή η κατάσταση. Εβλεπε τις αναρτήσεις στα social media και τρελαινόταν, αλλά πείσμωνε ταυτόχρονα. Μέχρι και ο αδελφός του Πατ χρειάστηκε να έρθει στην Αθήνα για να τον ηρεμήσει και να τον βοηθήσει ψυχολογικά.

Τα πράγματα άλλαξαν και ειδικά εφέτος ο ελληνοαμερικανός γκαρντ κάνει απίστευτη χρονιά. Με τα γνωστά μειονεκτήματα που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του, στο σουτ απο μακρινή απόσταση αναδείχθηκε στα μάτια φιλάθλων, προπονητών και συναδέλφων του ως ένας από τους τρεις καλύτερους ποϊντ γκαρντ στην Ευρώπη.

Ώσπου ήρθε ο καιρός να κεφαλαιοποιήσει την εξαιρετική χρονιά. Να δει τι θα γίνει δηλαδή με την καριέρα του και που θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Εκεί μπήκε στη ζωή του ξανά το ΝΒΑ.

Όπως ανέφερε σε άρθρο του στο ESPN ο έγκυρος ρεπόρτερ, ο Έλληνας γκαρντ υπέγραψε ως ατζέντη του τον Τζέιμς Ντανλίβι, που θα επωμιστεί τις προσπάθειες εύρεσης προτάσεων από το NBA για τον υποψήφιο MVP της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, ο Βονιάροφσκι μέσω του δημοσιεύματος αυτού κάνει γνωστές στις ομάδες του NBA τις βλέψεις του Καλάθη, ο οποίος με την πρόσληψη Ντανλίβι στοχεύει στην επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Το συμβόλαιο του 29χρονου γκαρντ με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι και είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε, ήδη από το περσινό καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την πλευρά του, ούτως ώστε να ανανεωθεί η συνεργασία τους.

Ο Καλάθης σκέφτεται και μάλιστα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής του στο NBA, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί απαραίτητα. Πάντως, αν τελικά ο Έλληνας γκαρντ δεν βρει αυτό που επιθυμεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το μέλλον του.

Το όνειρο της επιστροφής και της δεύτερης ευκαιρίας ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό του. Ειδικά τώρα με την αύξηση του σάλαρι καπ, ο Νικ αισιοδοξεί πως θα βρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Κυρίως όμως θέλει να βρει τις σωστές προϋποθέσεις για να παίξει μπάσκετ και να καθιερωθεί στο κλαμπ των «παικτών ΝΒΑ».

Από εκεί και πέρα είναι σαφές πως θα υπάρξουν και ευρωπαϊκοί σύλλογοι με ανοιχτό προϋπολογισμό που θα στρώσουν στα πόδια του εκατομμύρια ευρώ για να τον δελεάσουν. Για παράδειγμα ένα δίδυμο Καλάθη – Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε ή Ροντρίγκεθ – Καλάθη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποτελεί θεωρητικά μια πολύ σημαντική αφετηρία για το σχεδιασμό τους.

Τα πράγματα με τους «πράσινους» φαίνεται πως έχουν αρχίσει να κατασταλάζουν.

Η ιστορία με το ξενύχτι στη Μόσχα και η αφαίρεση της αρχηγίας, έχουν πειράξει πολύ τον ελληνοαμερικανό, που δεν έχει ξεχάσει την υπόθεση αυτή. Μιλώντας σε δικούς του ανθρώπους μάλιστα θεωρούσε πως δεν έχει τόσο άδικο, όσο βγήκε προς τα έξω και πως έχει γίνει λάθος από την πλευρά της ομάδας.

Ισως όμως αυτό να είναι το λιγότερο, ένα από τα μικρά πράγματα που συνθέτουν το παζλ για την ψυχοσύνθεση και τη σύνδεση ενός παίκτη με την ομάδα του.

Υπάρχουν όμως και άλλες πολλές στιγμές, που σαφέστατα έχουν προσδώσει στη σχέση του Καλάθη με τον Παναθηναϊκό ισχυρούς δεσμούς εκτίμησης και σεβασμού.

Οταν ο Νικ δεν μπορούσε να σταθεί στο ΝΒΑ και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι είχαν άλλες προτεραιότητες, ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί για να τον στηρίξει.

Με το «τριφύλλι» πάντως οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του «πάγωσαν» στις αρχές της σεζόν χωρίς να υπάρξει καμία σοβαρή κουβέντα έκτοτε.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως εάν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με την Ευρωλίγκα, θα πρέπει να αποκλείσει πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει μια γενναία προσφορά…

Το σίγουρο είναι πως το δέλεαρ για την επιστροφή στο ΝΒΑ ώστε να ξαναδοκιμάσει για μια ακόμα φορά να μπει στο «κλαμπ των παικτών ΝΒΑ» όπως αναφέραμε αποτελεί το πολύ μεγάλο κίνητρό του να ψάξει πολύ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και να αφήσει τελευταία την Ευρώπη να περιμένει.

Θεωρεί πως αξίζει τι ρίσκο και φαίνεται πως θα το πάρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ