Σιάτλ και Λας Βέγκας μπαίνουν στον χάρτη του NBA

Σιάτλ και Λας Βέγκας μπαίνουν στον χάρτη του NBA

Ο Κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ανέφερε σε σχετική ερώτηση ότι είναι στα πλάνα της Λίγκας η αύξηση του αριθμού των ομάδων με το Σιάτλ και το Λας Βέγκας να οι πρώτες επιλαχούσες πόλεις.

Γράφεται εδώ και αρκετό καιρό στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά πλέον μια πρώτης μορφής επιβεβαίωση έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Άνταμ Σίλβερ. Το NBA, έχει στα σκαριά του πλάνα επέκτασης, με το Σιάτλ και το Λας Βέγκας να είναι οι πόλεις με την μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο Κομισάριος της Λίγκας ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο, όσον αφορά την επέκταση της Λίγκας και τις πιθανότητες που έχουν Σιάτλ και Λας Βέγκας να συμμετάσχουν και απάντησε λιτά αλλά περιεκτικά πως… «Είναι πολύ πιθανό». Η απώλεια εσόδων από την πανδημία του Covid-19 και γενικότερα η ανάγκη επέκτασης για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για ομάδες και διοργάνωση, κάνει αυτόν τον σχεδιασμό ολοένα και πιο αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης: «Ψωνάρα, σούργελο, τριτοτέταρτη ηθοποιός! Μια ζωή έπαρση και ένα τεράστιο τεκεδένιο «εγώ» – «Βράζει» το twitter με τη Σολωμού για το «ξέρετε ποια είμαι..» (pic)

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο αυτό, με σημαντικότερη από την πλευρά της Λίγκας τη σύναψη τηλεοπτικών συμφωνιών. Οι συζητήσεις με τους τηλεοπτικούς παρόχους έχουν τοποθετηθεί για την άνοιξη του 2024 και όταν ολοκληρωθούν, θα ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης των πόλεων που θα έχουν ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη.

Το Λας Βέγκας αν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη του φορά που θα συμμετάσχει στο ΝΒΑ. Ωστόσο υπάρχει αθλητικό υπόβαθρο αφού υπάρχουν ομάδες στο πρωτάθλημα χόκεϊ (NHL), ράγκμπι (NFL) αλλά και γυναικείου NBA (WNBA).

Από την άλλη το Σιάτλ έχει μακρά ιστορία στη Λίγκα καθώς είχε ομάδα από το 1967 μέχρι και το 2008, έχοντας μάλιστα τρεις παρουσίες σε τελικούς της Λίγκας (1978, 1979, 1996) και μια κατάκτηση (1979). Πρόκειται για τους Seattle Supersonics που μεταξύ άλλων, φιλοξένησαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι Κέβιν Ντουράντ, Γκάρι Πέιτον, Ρέι Άλεν, Σον Κέμπ, Ντέτλεφ Σρεμπφ, Ρασάντ Λιούις, Ξαβιέ ΜακΝτάνιελ και Τζακ Σίκμα (πατέρας του Λουκ Σίκμα που αγωνίζεται στην Euroleague), όπως και έναν από τους θρύλους της προπονητικής στο NBA, Τζορτζ Καρλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ