Η μεγάλη νύχτα του Βίκτορ Γουεμπανιάμα (vids)

Η μεγάλη νύχτα του Βίκτορ Γουεμπανιάμα (vids)

Βρισκόμαστε λίγες ώρες μακριά από το draft του NBA για το 2023, εκεί το άστρο του Βίκτορ Γουεμπανιάμα θα λάμψει για πρώτη φορά στον μαγικό κόσμο του NBA.

Το μεγάλο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ετοιμάζεται για την πιο σημαντική βραδιά της καριέρας του, μέχρι την επόμενη. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/06, 03:00) θα διεξαχθεί το draft του NBA για το 2023, εκεί όπου το όνομα του Γάλλου θα ακουστεί πρώτο από όλα τα υπόλοιπα.

Με το που ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο φετινό draft, η… παράκρουση Γουεμπανιάμα κυρίευσε για τα καλά τον χώρο του NBA, με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να είναι τελικά εκείνοι οι τυχεροί που πήραν το Νο 1 pick και μαζί κατά 99% τον Γάλλο σταρ. ο Γάλλος ψηλός έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του μετά την ολοκλήρωση του draft lottery που τον φέρνει πολύ κοντά στους Σαν Αντόνιο, τονίζοντας πως θέλει να κερδίσει τα δαχτυλίδι όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Διαβάστε επίσης: Η πρόταση του Ολυμπιακού στον Παπανικολάου

«Θέλω να κερδίσω ένα… δαχτυλίδι όσο πιο σύντομα γίνεται, προετοιμαστείτε», ανέφερε ο νεαρός άσος που φυσικά δεν έκρυψε κι αυτός τη χαρά του για τη διαφαινόμενη επιλογή των Σπερς στο πρόσωπό του.

Ποια είναι όμως η πορεία του μεγάλου ταλέντου που τον τελευταίο χρόνο περίπου έχει τρελάνει τους πάντες και όλοι θεωρούν ως εκείνον που θα κυριαρχήσει στο NBA, μέχρι το αποψινό draft;

Ο Γεννημένος το 2004, Γουεμπανιάμα, με ύψος 2,20μ. και άνοιγμα χεριών περίπου 2,40μ. ξεχώρισε από νωρίς και για το παρουσιαστικό του αλλά και για την τεχνική του κατάρτιση. Ο συνδυασμός των πραγμάτων που κάνει μέσα στο γήπεδο είναι ξεχωριστός και για πολλούς αποτελεί ένα κράμα Αντετοκούνμπο, Ντουράντ και Γκομπέρ. Ο Γουεμπανιαμά, που έχει καταγωγή απ’ την πλευρά του πατέρα του απ’ το Κονγκό, έχει γεννηθεί στο προάστιο Le Chesney του Παρισιού το 2004 και προέρχεται από μια οικογένεια με αθλητικό υπόβαθρο.

Ο πατέρας του, Φέλιξ, είναι πρώην άλτης του μήκους και η μητέρα του, Έλοντι, είναι πρώην μπασκετμπολίστρια και προπονήτρια, ενώ και η μεγαλύτερη αδερφή του παίζει επαγγελματικά μπάσκετ έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την εθνική Γαλλίας κάτω των 16 ετών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19 της Λετονίας το 2021 λίγο καιρό μετά τη μετακίνησή του στη Βιλερμπάν από τη γαλλική Ναντέρ, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του. Με την ομάδα του Τόνι Πάρκερ έκανε το παραπάνω βήμα αγωνιζόμενος στην Euroleague τη σεζόν 2021-2022, μετρώντας 6,5 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ στην rookie του χρονιά, σε 17.29″ λεπτά συμμετοχής.

Στη συνέχεια κάνοντας χρήση του όρου που υπήρχε στο συμβόλαιό του αποχώρησε από τη Βιλερμπάν για να μετακινηθεί στη Μετροπολιτάν. Τον Οκτώβριο του 2022, κέρδισε την αναγνώριση από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά από δύο αγώνες επίδειξης κόντρα στην NBA G League Ignite. Στο πρώτο παιχνίδι, στις 4 Οκτωβρίου, κατέγραψε 37 πόντους, πέντε τάπες και τέσσερα ριμπάουντ στην ήττα της ομάδας του με 122–115. Στο δεύτερο παιχνίδι σκόραρε 36 πόντους και άρπαξε 11 ριμπάουντ.

Τη φετινή σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα οδήγησε τη Μετροπολιτάν στους τελικούς, όπου ηττήθηκε από τη Μονακό με 3-0 στη σειρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ