Η (τελευταία) ζαριά τίτλου του Λίλαρντ

Η (τελευταία) ζαριά τίτλου του Λίλαρντ

Ή τώρα ή ποτέ σκέφτηκε ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Και πήρε την απόφαση για ηρωική έξοδο από το Πόρτλαντ.

Το όνομά του συζητιέται σε κάθε μπασκετικό στέκι. Σε κάθε στέκι του NBA. Αποτελεί -και δικαιολογημένα- το απόλυτο πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ έριξε τη… βόμβα, ζητώντας trade από τους Μπλέιζερς. Η απόφασή του προκάλεσε σεισμό στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με αρκετές ομάδες να έχουν ήδη αρχίσει να «σφάζονται» στα πόδια του.

Από τους τελευταίους «πιστούς» ο 32χρονος παίκτης, ετοιμάζεται για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Μια ζωή στο Πόρτλαντ και το Όρεγκον ο Λίλαρντ, τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα των Μπλέιζερς. Της ομάδας που τον απέκτησε στο Νο6 του draft του 2012. Και που φυσικά δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της.

Διαβάστε επίσης:Αποκάλυψη για Μπακασέτα από τον πρόεδρο της Τράμπζονσπορ!

Με συνοπτικές διαδικασίες εξελίχθηκε σε πρώτο βιολί του Πόρτλαντ ο Λίλαρντ. Rookie of the year με το… καλημέρα το 2013. Στο All Star game την επόμενη χρονιά. Ο τύπος με το «μηδέν» στην πλάτη ήρθε για να μείνει και φρόντιζε να το επιβεβαιώνει, αλλά και να το υπενθυμίζει κάθε αγωνιστική περίοδο.

Κάθε σεζόν και καλύτερος ο δαιμόνιος πόιντ γκαρντ, που ήταν η ελπίδα της ομάδας από το Ορεγκον. Μέχρι και τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας έφτασε με τους Μπλέιζερς το 2019. Αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στη δυναστεία των φοβερών και τρομερών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ολα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν. Κάτι που συμβαίνει και στην περίπτωση του Ντάμιαν Λίλαρντ. Στα 32 του ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, βλέπει συνεχώς να μειώνονται οι πιθανότητες για ένα δαχτυλίδι στον μαγικό κόσμο του NBA. Ουσιαστικά, κουράστηκε να βγάζει μόνος του το φίδι από την τρύπα στο Πόρτλαντ. Να μην έχει έναν άξιο συμπαραστάτη στον δρόμο για την κορυφή. Και για αυτόν τον λόγο, αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της φυγής από το Όρεγκον.

Πιο έτοιμος από ποτέ για νέες προκλήσεις και περιπέτειες ο Dame, θέλει να ρίξει μια από τις τελευταίες… ζαριές τίτλου. Βλέπει ότι η άμμος στην κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει επικίνδυνα και το ενδεχόμενο να παραμείνει στο κλαμπ των παικτών που δεν κατέκτησαν ποτέ δαχτυλίδι είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Ο Τζέιμς Χάρντεν αλλάζει τις ομάδες σαν τα… πουκάμισα, ο KD κατηφόρισε προς τους Γουόριορς για να γίνει πρωταθλητής, ενώ την ίδια τύχη θέλει να έχει και ο Κρις Πολ. Ετσι και ο Λίλαρντ, αντιλήφθηκε πως δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο του με τη φανέλα των Μπλέιζερς και σήμανε συναγερμό στο μεταγραφικό πεδίο.

Το που θα καταλήξει ο Λίλαρντ κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Δεδομένα, ο 32χρονος καλοβλέπει την προοπτική των Μαϊάμι Χιτ. Της παρέας του Τζίμι Μπάτλερ που έφτασε μέχρι και την πηγή (NBA Finals), αλλά νερό δεν ήπιε (πρωταθλητές οι Νάγκετς). Πολλά τα ρεπορτάζ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που τοποθετούν την αρμάδα του Σποέλστρα στην pole position για την υπογραφή του Dame.

Φυσικά, στο κάδρο μπορεί να βρει κανείς και άλλες επιλογές. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια με πολλές ομάδες να γλυκοκοιτάζουν τον σταρ των Μπλέιζερς. Αλλά το θέμα είναι και τι «πακέτα» θα προσφέρουν στους Μπλέιζερς για να επιτευχθεί το trade.

Στους ρυθμούς του Ντάμιαν Λίλαρντ το NBA. It’s Dame Time για ανταλλαγή βροντοφώναξε ο 32χρονος, που δείχνει πιο διψασμένος από ποτέ για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Μένει να φανεί σε ποια αγκαλιά θα καταλήξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ