GM Κινγκς: «Μετά τον τελικό της Euroleague αναρωτηθήκαμε αν ο Βεζένκοφ θα ήθελε να μείνει»

GM Κινγκς: «Μετά τον τελικό της Euroleague αναρωτηθήκαμε αν ο Βεζένκοφ θα ήθελε να μείνει»

Ο GM των Σακραμέντο Κινγκς, Μόντε ΜακΝέρ, μίλησε για το χρονικό της απόκτησης του Σάσα Βεζένκοφ και τις αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν στον οργανισμό μετά τον χαμένο τελικό της Euroleague από τον Ολυμπιακό.

Ο Σάσα Βεζένκοφ εδώ και μερικές ημέρες αποτελεί μέλος της οικογένειας των Σακραμέντο Κινγκς κι ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρο του NBA, έχοντας αποχαιρετήσει την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Ο GM των «Βασιλιάδων», Μόντε ΜακΝέρ, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «Athletic» μίλησε για την υπόθεση του Βούλγαρου φόργουορντ, τις διαδικασίες και όσα χρειάστηκε να γίνουν τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στο Σακραμέντο, ενώ αποκάλυψε πως μετά την απώλεια της Euroleague από τον Ολυμπιακό υπήρξε η σκέψη στον οργανισμό πως ο Βεζένκοφ θα ήθελε να μείνει για ακόμα μία χρονιά στην Ευρώπη για να τελειώσει τη δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Ξέραμε από πέρσι που βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς επηρεάστηκε η υπόθεση από την απώλεια της Euroleague: «Αναρωτηθήκαμε αν ήθελε ο Βεζένκοβ να επιστρέψει και να ολοκληρώσει τη δουλειά. Τότε ξέραμε ότι θα έπρεπε να του δώσουμε μία ανταγωνιστική προσφορά».

Για το ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες είναι άγνωστοι στο ΝΒΑ: «Πολλοί ακούνε για ξένους, δεν τους ξέρουν και αυτοί έρχονται εδώ και ξαφνικά είναι Μίροιτς ή οι Μπογκντάνοβιτς (Μπόγκνταν και Μπόγιαν) ή οι Μπιέλιτσα. Ή μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να δεις τους Πέτζα και τους Τούρκογλου. Και μόλις έρθουν εδώ, τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται μαζί τους. Αλλά νομίζω ότι οι φίλαθλοι αισθάνονται έκπληκτοι, επειδή δεν τους γνωρίζουν καλά και δεν ξέρουν όσο μπορούν να κάνουν».

Για το πώς ξεκίνησε η υπόθεση του Βεζένκοφ: «Ο Κόλιν Μοντάγκ είναι ο επικεφαλής των αναλυτών μας. Ήταν ίσως ο πρώτος που θυμάμαι να ασχολείται με τον Σάσα. Έχει ικανότητα να βρίσκει πολλούς ελκυστικούς ξένους παίκτες, τόσο στο Draft, όσο και στην αγορά των ελεύθερων ή για μία ανταλλαγή. Αυτό έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν ο Σάσα ήταν ο τύπος για τον οποίο μας ενημέρωσε ο Μόνταγκ.

Είχανε κάποιους διεθνείς συμβούλους που τον είδαν, αλλά άρχισαν να τον παρακολουθούν και οι δικοί μας σκάουτς, μέχρι τον αντιπρόεδρο του έμψυχου δυναμικού και τον βοηθό GM. Όλοι είπαν ότι «αυτός ο τύπος είναι καλός». Οπότε ήταν μία διαδικασία που κράτησε για πολλούς μήνες, αν όχι για δύο χρόνια και κατέληξε στο σημείο που κάναμε την ανταλλαγή. Τότε δεν ξέραμε αν θέλει να έρθει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ