Οι Μπακς δεν πήραν μόνο τον Λίλαρντ.  Κράτησαν και τον Γιάννη

Οι Μπακς δεν πήραν μόνο τον Λίλαρντ. Κράτησαν και τον Γιάννη

Πώς το trade του καλοκαιριού διατηρεί στο Μιλγουόκι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε το… κουμπί του πανικού για τους Μπακς, τίποτα δεν έμοιαζε ίδιο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Αν οι Μπακς είναι στην ίδια σελίδα με μένα είναι υπέροχο, αν όχι πρέπει να νικήσω», τόνισε ο Greek Freak και από εκείνη την ώρα επικράτησε ένας μικρός χαμός στον μαγικό κόσμο του NBA.

Το μήνυμα του Γιάννη προς την πλευρά των «Ελαφιών» ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. Κάτι σαν… τελεσίγραφο θα έλεγε κανείς. «Ή ενισχύετε το supporting cast ή αναζητώ σε άλλες πολιτείες τον δρόμο προς την επιτυχία».

Μήνυμα ελήφθη λοιπόν από τους Μπακς, που πυροδότησαν την βόμβα μεγατόνων. Την βόμβα που αλλάζει άρδην το σκηνικό στα παρκέ του NBA. Ακούστηκε για Χιτ, ακούστηκε για Ράπτορς, αλλά τελικά, πήρε κατεύθυνση προς Μιλγουόκι. Ο Ντάμιαν Λίλαρντ έδωσε τα χέρια με τα «Ελάφια» και μετά από 11 χρόνια, αφήνει πίσω του το Πόρτλαντ.

Πρόκειται φυσικά για το μπαμ του καλοκαιριού, με τους Μπακς να συνθέτουν πλέον ένα από τα πιο τρομακτικά δίδυμα της Λίγκας. Απαντες έχουν αρχίσει να σκέφτονται τον φόβο που θα σπείρουν Γιάννης και Λίλαρντ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μόνο να σκεφτεί κανείς, πως την περσινή σεζόν, ο Ελληνας σταρ μέτρησε 31.1 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ το κοντέρ για τον άσο των Μπλέιζερς σταμάτησε στους 32.2 πόντους ανα ματς. Αριθμοί εξωπραγματικοί, με τους δυο παίκτες να κάνουν σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο των κορυφαίων προπονητών.

Και προφανώς η σπουδαία μεταγραφική κίνηση των «Ελαφιών» τους εξασφαλίζει μια καρέκλα στο τραπέζι των διεκδικητών του πρωταθλήματος. Πιο δυνατά από ποτέ, οι Μπακς επανέρχονται στη συζήτηση για το δαχτυλίδι, με τον Γιάννη να πετυχαίνει ουσιαστικά τον στόχο του: Θα έχει στο πλευρό του έναν αποφασισμένο σούπερ σταρ. Εναν σούπερ σταρ που διψάει όσο τίποτε άλλο για τον τίτλο.

Από τους τελευταίους «πιστούς» ο 33χρονος παίκτης, ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Μια ζωή στο Πόρτλαντ και το Όρεγκον ο Λίλαρντ, τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα των Μπλέιζερς. Της ομάδας που τον απέκτησε στο Νο6 του draft του 2012. Και που φυσικά δεν μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή της. Τώρα, ο έμπειρος πόιντ γκαρντ, θα ρίξει την τελευταία… ζαριά για το πολυπόθητο δαχτυλίδι του NBA. Εχοντας για συμπαραστάτη του τον Ελληνα σούπερ σταρ.

Φυσικά, η απώλεια του Τζρου Χολιντέι είναι μεγάλη. Αλλά η προσθήκη του Λίλαρντ, δημιουργεί μια απίθανη starting 5 για τους Μπακς: Λίλαρντ, Κόναγκτον, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο και Λόπεζ αναμένεται να ξεσηκώσουν τα πλήθη.

Μπαμ μεγατόνων, με τον Γιάννη να βάζει το… χεράκι του. Καθοριστική η προ ημερών δήλωσή του, με τους Μπακς να κινούνται αστραπιαία. Ουσιαστικά, με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. Και ο Λίλαρντ γίνεται κάτοικος Μιλγουόκι και ο Ελληνας σούπερ σταρ ρίχνει άγκυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ