Πολ : Στατιστικά… νοκ άουτ από το Game 6!

Πολ : Στατιστικά… νοκ άουτ από το Game 6!

Η μεγάλη νίκη των Ρόκετς επί των Ουόριορς στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Δύσης, που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, ήταν κατά κάποιον τρόπο πύρρειος. Διότι ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα ο Κρις Πολ αποχώρησε με πόνους […]

Η μεγάλη νίκη των Ρόκετς επί των Ουόριορς στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Δύσης, που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, ήταν κατά κάποιον τρόπο πύρρειος. Διότι ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα ο Κρις Πολ αποχώρησε με πόνους στον οπίσθιο μηριαίο. Και με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για ένα οποιονδήποτε παίκτη, αλλά για τον έναν εκ των δύο στυλοβατών των Ρόκετς φέτος (ο άλλος είναι ο Χάρντεν), το ερώτημα που βασανίζει πλέον το Χιούστον και το ΝΒΑ ολόκληρο είναι ένα:

Θα προλάβει να παίξει ο Κρις Πολ στον έκτο αγώνα στο Όκλαντ, που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου ή και στον έβδομο, αν χρειαστεί;

Ο ίδιος, αποχωρώντας από το γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης και έχοντας υποβληθεί σε εντατική θεραπεία, είπε σε έναν ρεπόρτερ, που τον περίμενε: «Θα είμαι εντάξει. Θα παίξω το Σάββατο».

Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας δεν εκφράζει την ίδια σιγουριά, όχι ακόμα τουλάχιστον, ενώ τα αμερικανικά μέσα, που λατρεύουν τους αριθμούς, επιστράτευσαν για μια ακόμα φορά τη στατιστική. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό για πόσα αθλητικά ζητήματα έχουν στατιστικές απαντήσεις οι Αμερικανοί…

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ESPN Sports & Information, στα 13 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Κρις Πολ έχει τραυματιστεί τέσσερις φορές στον οπίσθιο μηριαίο. Το συντομότερο διάστημα απουσίας του μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό ήταν δύο παιχνίδια. Το 2015, όταν ήταν παίκτης των Κλίπερς, έχασε δύο αγώνες της σειράς των ημιτελικών της Δύσης απέναντι στην τωρινή ομάδα του, τους Ρόκετς.

Έχει απουσιάσει επίσης από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια τον Γενάρη του 2012, από επτά συνεχόμενα τον Δεκέμβρη του 2016 και τον Γενάρη του 2017 και από τρία συνεχόμενα τον περασμένο Μάρτιο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι βάσει στατιστικής ο Κρις Πολ δεν θα προλάβει να παίξει το Σάββατο στο έκτο παιχνίδι με τους Ουόριορς. Αλλά όσο κι αν δεν θέλει να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Μάικ Ντ’ Αντόνι, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τους Ρόκετς.

Διότι ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αποκαλύπτει ότι το ρεκόρ των Ρόκετς φέτος χωρίς τον Πολ στη σύνθεσή τους (αλλά με τους Χάρντεν και Καπέλα μέσα, όπως συμβαίνει στη σειρά με το Γκόλντεν Στέιτ) είναι πάρα πολύ καλό. Έχουν 15 νίκες και μόλις 6 ήττες.

Κι επειδή η τρέλα των Αμερικανών με τα στατιστικά δεν έχει όριο, μέτρησαν κι αυτό: Στα πέντε παιχνίδια της σειράς ως τώρα οι Ρόκετς έχουν παίξει συνολικά 47 λεπτά χωρίς τον Πολ στην πεντάδα, αλλά με τον Χάρντεν σε αυτήν. Σε αυτά τα 47 λεπτά έχουν σκοράρει 11 πόντους παραπάνω από τους Ουόριορς!

Άρα οι οιωνοί είναι καλοί για το Χιούστον ακόμα κι αν δεν παίξει ο Κρις Πολ…Πολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ