Καβαλίερς – Σέλτικς 109-99

Καβαλίερς – Σέλτικς 109-99

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πήρε από το χέρι τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους οδήγησε στη νίκη επί των Μπόστον Σέλτικς με 109-99 στο Game 6 της σειράς. Σε έβδομο ματς θα κριθεί το εισιτήριο για τους τελικούς.

Οι Καβαλίερς εκμεταλλεύτηκαν για άλλη μια φορά την έδρα τους και επικράτησαν των Σέλτικς με 109-99. Ο νικητής της σειράς των τελικών της Ανατολής θα κριθεί σε έβδομο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στη Βοστώνη τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/5, 03:30). Να αναφέρουμε ότι ούτε στο Game 6 έσπασε η έδρα, καθώς οι δυο ομάδες έχουν από τρεις νίκες μπροστά στον κόσμο τους.

Πλέον, η ομάδα του Κλίβελαντ καλείται να κάνει την υπέρβαση και να φύγει με τη νίκη και το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ από το TD Garden. Από την άλλη η Βοστώνη θα έχει το άγχος, καθώς θα κληθεί για 4η συνεχή φορά να υπερασπιστεί την έδρα της και να προκριθεί εκείνη στους τελικούς.

Ο ηγέτης και μπροστάρης των νικητών ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς που έκανε καταπληκτική εμφάνιση. Μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο στο οποίο οι Σέλτικς πήραν κεφάλι στο σκορ, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση, με τους Καβς να ανακτούν το προβάδισμα και να μην το χάνουν ποτέ ξανά στην αναμέτρηση.

Ο «βασιλιάς» μέτρησε 46 ολόκληρους πόντους αγγίζοντας το triple-double, μιας και είχε 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Μάλιστα, μόνο δύο (!) λεπτά κάθισε στον πάγκο, καθώς έπαιξε για 46 λεπτά. Ο τραυματισμός του Κέβιν Λοβ στο πέμπτο λεπτό του αγώνα μετά από χτύπημα στο κεφάλι από σύγκρουση με τον Τζέισον Τέιτουμ δεν πτόησε τους γηπεδούχους. Ο Τζορτζ Χιλ είχε 20 πόντους, ο Τζεφ Γκριν 14 και ο Λάρι Νανς Τζούνιορ άλλους 10, συμβάλλοντας τα μέγιστα την ομάδα τους.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Ροζίερ με 28 πόντους και 60% στα τρίποντα (6/10), με τον Μπράουν να προσθέτει άλλους 27. Οι Σέλτικς περίμεναν περισσότερα από τον Χόρφορντ, αλλά εκείνος προσέφερε μόνο 6 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 20-25, 54-43, 83-73, 109-99

https://www.youtube.com/watch?v=ilyMyMCftsE

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ