Δυο «σφυρίγματα» κατά των Καβς στο τέλος έδειξε η έκθεση των διαιτητών

Δυο «σφυρίγματα» κατά των Καβς στο τέλος έδειξε η έκθεση των διαιτητών

Οι Καβαλίερς είχαν δίκιο που φώναζαν για τη διαιτησία του πρώτου τελικού με τους Ουόριορς όπως αποδείχτηκε από την έκθεση που δημοσίευσε το ΝΒΑ.

Οι Καβαλίερς αδικήθηκαν σε δύο φάσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου τελικού του ΝΒΑ με τους Ουόριορς, όπου ηττήθηκαν στην παράταση τελικά με 124-114. Σύμφωνα με το Last Two Minute Report, δηλαδή την ανάλυση των σφυριγμάτων στα τελευταία δύο λεπτά κάθε αγώνα που δημοσίευσε η λίγκα το Κλίβελαντ δικαιώνεται για τη διαιτησία και τα λάθη που συνέβησαν στα τελευταία λεπτά.

Στα 12,1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου ο Ντρέιμοντ Γκριν έπιασε το χέρι του Λεμπρόν Τζέιμς πριν αυτός πασάρει στον Τζορτζ Χιλ και κατά συνέπεια έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ που θα έδινε δύο βολές στον «βασιλιά», που είχε 10/11 στο παιχνίδι.

Επίσης η «έκθεση» αναφέρει πως στη δεύτερη βολή που εκτέλεσε ο Τζορτζ Χιλ και ήταν άστοχη με 4,7’’ να απομένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Ντρέιμοντ Γκριν πέρασε πιο γρήγορα από ό,τι ορίζει ο κανονισμός στο «ζωγραφιστό» και έπρεπε να επαναληφθεί η βολή στην οποία αστόχησε ο γκαρντ των Καβαλίερς διατηρώντας το 107-107.

Για τη φάση που οι διαιτητές άλλαξαν απόφαση στα 36,4’’ μετατρέποντας σε αμυντικό του Λεμπρόν Τζέιμς το επιθετικό του Κέβιν Ντουράντ, η «έκθεση» αναφέρει πως «οι διαιτητές λογικά δεν ήταν βέβαιοι πως ο Τζέιμς ήταν έξω από τη ζώνη του επιθετικού φάουλ και όταν το εξέτασαν στο instant replay έκριναν πως ο παίκτης των Σπερς δεν είχε σωστή αμυντική θέση γιατί το σώμα του ήταν σε κίνηση όταν έγινε η επαφή με τον Ντουράντ».

inner

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ