Πέντε παίκτες που μπορούν να «εκτοξεύσουν» τον Γιάννη και τους Μπακς

Πέντε παίκτες που μπορούν να «εκτοξεύσουν» τον Γιάννη και τους Μπακς

Οι πέντε παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και μπορούν να πλαισιώσουν ιδανικά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βελτιώνοντας παράλληλα τους Μιλγουόκι Μπακς ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζουν να ανεβαίνουν επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως έχουν ακόμα δρόμο προκειμένου να καταφέρουν να διεκδικήσουν το βήμα παραπάνω στα Playoffs του ΝΒΑ.

Η ομάδα του Greek Freak διαθέτει έναν εξαιρετικό και νεανικό κορμό με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης, αλλά χρειάζονται μια-δυο κινήσεις για να ανέβουν επίπεδο. Οι Μπακς έχουν σταρ, πολύ καλή βασική πεντάδα, 1-2 καλούς ρολίστες και το μόνο που χρειάζονται είναι παίκτες με εμπειρία που θα γεμίσουν τον πάγκο και θα μπορέσουν να ηγηθούν στα αποδυτήρια.

Η απόκτηση παικτών έμπειρων και εγνωσμένης αξίας που θα δσουν με το σύνολο είναι το κλειδί για να αλλάξουν οι στόχοι στα ελάφια. Ο νέος προπονητής, Μάικ Μπουντενχολζερ γενικότερα διαθέτει εμπειρία, έχει όρεξη για δουλειά και στην ομάδα ποντάρουν πολλά στην παρουσία του μαζί φυσικά με τον Αντετοκούνμπο.

Για αυτό το λόγο το franchise δεν θα κυνηγήσει κάποιον πρωτοκλασάτο free agent, αλλά πολύ καλούς ρολίστες, καθώς όλο το «οικοδόμημα» θα στηριχθεί πάνω στον Γιάννη, ο οποίος θέλει να οδηγήσει τους Μπακς μέχρι το τέλος του δρόμου. Φυσικά και ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Γιάννη συμπαίκτη με τον ΛεΜπρόν ή με τον Κλέι Τόμπσον για παράδειγμα, όμως και οικονομικά τα ελάφια δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια τόσο μεγάλη κίνηση.

To10.gr βρήκε τους πέντε καταλληλότερους free agent του καλοκαιριού που μας έρχεται για τους Μπακς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που θα προσδώσουν ποιότητα, εμπειρία, σκοράρισμα, αλλά κυρίως θα κολλήσουν ιδανικά με το σύνολο. Αυτούς που θα αποδεχτούν τον ρόλο τους και που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πως ο απόλυτος σταρ των ελαφιών είναι ο δικός μας, Greek Freak και πως εκείνοι τον συμπληρώνουν ιδανικά.

5. Τζαμάλ Κρόφορντ

Image result for jamal crawford minnesota

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ του πρωταθλήματος από τότε που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και είναι αναμφισβήτητα Hall of Famer, αφού ήταν ένας από τους πιο συνεπείς έκτους παίκτες του πρωταθλήματος.

Ο βετεράνος θα είχε σίγουρα μεγαλύτερες πιθανότητες να διεκδικήσει ένα δαχτυλίδι αν έπαιζε στην Ανατολή λόγω της δυναμικότητας της Περιφέρειας και οι Μπακς, οι οποίοι αγωνίστηκαν όλο το χρόνο με αρκετές επιθέσεις με σουτ εντός πεδιάς και ήταν και αρκετά άστοχοι, θα ήταν αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη κίνηση.

Η εμπειρία του θα βοηθούσε την εξέλιξη των υπολοίπων, ενώ και ο μισθός του δεν θα ήταν απαγορευτικός καθώς πιθανόν να αμείβεται με το μίνιμουμ των βετεράνων αν δεν βρει διετή συμφωνία. Φυσικά για τον Κρόφορντ αναμένεται να κινηθούν πολλές ομάδες, οι οποίες ενδεχομένως να είναι σε καλύτερη μοίρα για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από τους Μπακς.

4. Μάρκο Μπελινέλι

Ο Μάρκο Μπελινέλι είχε ένα εκπληκτικό φινάλε στη σεζόν με τη φανέλα των Σίξερς και παρόλο που είναι κάτω του μετρίου στο πίσω μέρος του παρκέ, η ικανότητα του στο σουτ είναι πραγματικά μοναδική. Ο Ιταλός σκόρερ αποτελεί μήλον της έριδος πλέον για τις ομάδες του ΝΒΑ, με τους Σίξερς να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ και ο ίδιος θέλει να μείνει στη Φιλαδέλφια όπως δήλωσε.

Όμως οι Μπακς μπορούν να του προσφέρουν ένα καλό συμβόλαιο, χωρίς μάλιστα να ξεφύγουν από το salary cup και να εντάξουν έναν μπομπέρ στο ρόστερ τους. Ο Μπελινέλι αναμφίβολα θα συμπληρωθεί ιδανικά με τον σπουδαίο αμυντικό Μάθιου Ντελαβεντόβα και με δεδομένο πως η μπάλα την περισσότερη ώρα θα είναι στα χέρια του Γιάννη, ο οποίος είναι εξαιρετικός πασέρ, και ο Ιταλός βρίσκεται μέσα στο παρκέ θα αποτελεί τεράστια απειλή για κάθε ομάδα.

3. Ζακ Ράντολφ

Image result for zach randolph

Ο Ζακ Ράντολφ δεν μπορεί να γίνει νεότερος, τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά είναι ένας πανέξυπνος ψηλός που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχει τεράστια ευχέρεια στο σκοράρισμα, είναι πολύ καλός με πλάτη, εξαιρετικός ριμπάουντερ και μπορεί να πασάρει εξίσου καλά. Αμυντικά υστερεί καθώς είναι αργός για τους ρυθμούς του ΝΒΑ, αλλά με τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα του Μιλγουόκι (Αντετοκούνμπο, Μίντλετον, Μέικερ, Χένσον, Τζαμπάρι) σίγουρα το κενό θα καλυφθεί.

Οι Μπακς αν κινηθούν για τον πρώην παίκτη των Γκρίζλις μπορούν να τον αποκτήσουν χωρίς πολλά χρήματα και πέρα από τις ικανότητές του και το μπασκετικό IQ που διαθέτει μπορεί να δώσει την εμπειρία που χρειάζεται και να κατευθύνει μια νεανική ομάδα όπως οι Μπακς.

2. Ρόντνεϊ Χουντ

Image result for ροδνευ ηοοδ

Χωρίς αμφιβολία ο Ρόντνεϊ Χουντ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά η ανταλλαγή που έγινε την περασμένη άνοιξη και πήγε στους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς τον έχουν πάει πίσω. Ο νεαρός γκαρντ μπορεί να είναι στους τελικούς του ΝΒΑ και να διεκδικεί το πρωτάθλημα, όμως δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα και είναι λογικό διότι είναι άπειρος.

Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες επιθετικά και το έχει αποδείξει με τη φανέλα των Τζαζ και το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος είναι δεδομένο πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Η λογική λέει πως ένα συμβόλαιο κοντά στα 10 εκατ. δολάρια θα το πάρει, ενώ και οι Μπακς θα μπορούσαν να «ματσάρουν» μια τέτοια προσφορά.

Ο Χουντ μπορεί να δημιουργήσει μετά από ντρίμπλα και να σκοράρει με μια τεράστια ποικιλία κινήσεων, ενώ είναι και εξαιρετικός σκόρερ και χωρίς να έχει την μπάλα, αγωνιζόμενος ως σούτινγκ γκαρντ. Στους Μπακς θα μπορούσε να είναι ο έκτος παίκτης της ομάδας και αυτός που θα έπαιρνε από το χέρι τη second unit όταν βρισκόταν στον πάγκο ο Γιάννης, ο Μίντλετον και ο Μπλέντσο.

1.Μπρουκ Λόπεζ

Image result for brook lopezΕδώ και δύο χρόνια οι Μπακς ψάχνουν στην αγορά για έναν σέντερ που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Ψάχτηκαν με τον Ντουάιτ Χάουαρντ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εκείνος προτίμησε τους Χόρνετς. Η ιδανικότερη επιλογή από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών είναι ο Μπρουκ Λόπεζ και ο λόγος δεν είναι άλλος από τις κινήσεις του στην επίθεση. Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους ψηλούς με πλάτη, αλλά και πρόσωπο στη λίγκα, και είναι δεδομένο πως θα αλλάξει επίπεδο τους Μπακς.

Ο Λόπεζ θέλει να φύγει από τους Λέικερς και να πάει σε μια ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου. Οι Μπακς μπορούν να του προσφέρουν κάτι τέτοιο και με καλό συμβόλαιο, καθώς είναι ένας πολύ χαρισματικός ψηλός και είναι δεδομένο πως η απόκτησή του θα ανοίξει το γήπεδο και θα δώσει χώρους στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το σημείο που υστερεί ο Λόπεζ είναι η άμυνα παρά το γεγονός πως είναι πολύ καλός ριμπάουντερ, αλλά το θετικό είναι πως θα αλληλοσυμπληρώνεται με τον Τζον Χένσον, ο οποίος είναι τρομερός αμυντικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ