Αντετοκούνμπο : Το μυθικό συμβόλαιο και οι «χρυσές» χορηγίες

Αντετοκούνμπο : Το μυθικό συμβόλαιο και οι «χρυσές» χορηγίες

Πριν από δύο χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων με τους Μπακς και μετά από την «χρυσή» συμφωνία με τη Nike κατατάσσεται ήδη στην 8η θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια σπουδαία χρονιά με τη φανέλα των Μπακς όντας ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας κι ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου.

Η φετινή χρονιά του σούπερ σταρ των ελαφιών είναι χωρίς αμφιβολία ορόσημο, καθώς πέρα από τα πεπραγμένα του στο παρκέ, τέθηκε σε ισχύ το πρώτο «χρυσό» συμβόλαιο στην καριέρα του, ενώ επισύναψε κάποιες απίθανες χορηγίες όπου θα καρπωθεί πολλά εκατομμύρια δολάρια. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Greek Freak έχουν αρχίσει να φουσκώνουν επικίνδυνα καθώς σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 24 χρόνια και θα δει να αμείβεται με ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια. Κι αυτά τα χρήματα είναι μόνο για τη σεζόν που πέρασε.

Φυσικά μιλάμε για ένα ασύλληπτο ποσό για τον Γιάννη που μέχρι να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του έπαιρνε περίπου 7-8 φορές λιγότερα χρήματα. Οι τελευταίες του δύο χρονιές όμως εκτόξευσαν την αξία του, έγινε All Star και βρίσκεται ανάμεσα στους 5-10 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ. Όπως είναι λογικό λοιπόν όλοι οι σούπερ σταρ αμείβονται πλουσιοπάροχα.

Έτσι ο Αντετοκούνμπο για τη φετινή σεζόν, μόνο από το συμβόλαιο του που θα του αποφέρει σε βάθος πενταετίας 100 εκατ. δολάρια θα καρπωθεί με 22,5 εκατ. δολάρια. 9 εκατ. δολάρια θα του αποφέρει η νέα συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο με τη ΝΙΚΕ και η οποία προβλέπει αυτό το ποσό ως αμοιβή για τον πρώτο χρόνο, ενώ άλλα 4 εκατ. δολάρια προέρχονται από άλλες προσωπικές χορηγίες του.

Συνολικά από συμφωνίες με χορηγούς ο Greek Freak θα λάβει 13 εκατ. δολάρια και μέσα σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται καν η αμοιβή του για τη συμφωνία που σύναψε πέρυσι με τον κινέζικο κολοσσό TCL. Μια πολυεθνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία εδώ και έξι χρόνια επιχειρεί δυναμικό μπάσιμο στην αμερικανική αγορά.

Όλα τα παραπάνω όπως είναι λογικό έχουν ανεβάσει στα ύψη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πλέον μπαίνει σε συγκρίσεις με τους κορυφαίους του ΝΒΑ, ακόμη και στα οικονομικά δεδομένα. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχει κλείσει τα 24 χρόνια του και κατατάσσεται ήδη στην 8η θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ της λίγκας. Πάνω από τον Greek Freak βρίσκονται μόνο οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντάμιεν Λίλαρντ και Μπλέικ Γκρίφιν, όμως ο Γιάννης είναι ο πιο νέος εκ των οκτώ και όλα δείχνουν πως με τα χρόνια θα αγγίξει ακόμα και την κορυφή της σχετικής λίστας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ