Ενισχύονται με Ανουνόμπι οι Νικς – Στους Ράπτορς οι Μπάρετ και Κουίκλι

Ενισχύονται με Ανουνόμπι οι Νικς – Στους Ράπτορς οι Μπάρετ και Κουίκλι

Μια απρόσμενη ανταλλαγή έλαβε χώρα στο ΝΒΑ, με τους Νικς να αποκτούν τον Ανουνόμπι και τους Ράπτορς να παίρνουν μεταξύ άλλων τους Μπάρετ και Κουίκλι.

Στη Νέα Υόρκη καταλήγει μέσω ανταλλαγής ο Οου Τζι Ανουνόμπι, που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων του NBA. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN Εϊντριαν Βοϊναρόφσκι, οι Τορόρντο Ράπτορς συμφώνησαν να στείλουν στους Νικς τον 26χρονο γκαρντ-φόργουορντ, μαζί με τον Νιγηριανό σέντερ Πρέσιους Ατσιούβα, παίρνοντας ως ανταλλάγματα τον Αρ Τζέι Μπάρετ και τον Ιμάνιουελ Κουίκλι.

Οι Νικς παραχωρούν τον βασικό τους σμολ φόργουορντ και τον καλύτερο παγκίτη τους, εξασφαλίζουν όμως μία πολύ σημαντική αναβάθμιση στην άμυνά τους, αλλά και έναν ψηλό που τους ήταν απαραίτητος, μετά την απώλεια του βασικού σέντερ Μίτσελ Ρόμπινσον, που αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ανουνόμπι αποτελεί προϊόν της φημισμένης παραγωγικής διαδικασίας των Ράπτορς, που τον επέλεξαν στο Νο 23 του ντραφτ το 2017. Σε 6,5 σεζόν στο Τορόντο, ο 26χρονος παίκτης είχε κατά μέσο όρο 11,8 πόντους και 4,3 ριμπάουντ με 37,5% στα τρίποντα σε 395 ματς κανονικής περιόδου (τα 321 βασικός), ενώ πανηγύρισε την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου της ομάδας, το 2019 (όταν είχε πάντως πολύ μειωμένο ρόλο, λόγω της παρουσίας του Καουάι Λέοναρντ).

Ο 24χρονος Πρέσιους Ατσιούβα έγινε ντραφτ από το Μαϊάμι το 2020 (Νο 20), αλλά έμεινε μόνο ένα χρόνο στους Χιτ και δόθηκε στο Τορόντο, ως αντάλλαγμα για τον Κάιλ Λόουρι. Στους Ράπτορς ο Νιγηριανός σέντερ αγωνίστηκε σε 153 παιχνίδια, με 8,9 πόντους και 6,1 ριμπάουντ μέσο όρο.

Για να αποκτήσουν τον Ανουνόμπι, οι Νικς υποχρεώθηκαν να αποχωριστούν τον τρίτο και τον τέταρτο σκόρερ τους. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ (18,2π. φέτος) αποτελεί άλλο ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ το οποίο η Νέα Υόρκη δεν κατάφερε να εξελίξει όσο θα ήθελε. Ο Καναδός φόργουορντ, μετά από ένα χρόνο στο κολέγιο με το Ντιουκ (συμπαίκτης του Ζάιον Ουίλιαμσον), επιλέχθηκε από τους Νικς στο Νο 3 του ντραφτ το 2019 και στα 4,5 χρόνια που μεσολάβησαν ήταν το βασικό και αναντικατάστατο «τριάρι» της ομάδας, με 18,1 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 297 παιχνίδια, χωρίς όμως να κάνει το «άλμα» που περίμεναν οι φίλοι της ομάδας. Φέτος μάλιστα τα στατιστικά του ήταν πεσμένα, ενώ αδυναμία του αποτελεί το τρίποντο, όπου φέτος σουτάρει με 33,1% και πέρυσι είχε μόλις 31%.

Στο Τορόντο καταλήγει στο πλαίσιο της ανταλλαγής και ο Ιμάνιουελ Κουίκλι, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους καλύτερους «έκτους παίκτες» του NBA. Ο 24χρονος γκαρντ, που έγινε ντραφτ το 2020 (Νο 25) από την Οκλαχόμα Σίτι και αμέσως μετά παραχωρήθηκε στους Νικς, είχε φέτος 15 πόντους και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο, με 39,5% στα τρίποντα, ερχόμενος πάντα από τον πάγκο.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην 7η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, με ρεκόρ 17-14, και επιδιώκει να πλαισιώσει τους αστέρες της, Τζέιλεν Μπράνσον και Τζούλιους Ραντλ, με το κατάλληλο supporting cast, ώστε να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου. Από την άλλη πλευρά, το Τορόντο βρίσκεται στο 12-19 και φαίνεται να μπαίνει σε μία διαδικασία μεγάλων αλλαγών, με στόχο να χτίσει μία καινούρια ομάδα, γύρω από τον 22χρονο Σκότι Μπαρνς (κορυφαίο ρούκι της σεζόν 2021-22). Στο πλαίσιο αυτό, οι Ράπτορς είναι πολύ πιθανό να ακούσουν προτάσεις και για τους υπόλοιπους βασικούς παίκτες τους, συμπεριλαμβανομένων των Πασκάλ Σιακάμ και Ντένις Σρέντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ