Back to back κορυφαίος αθλητής στη Βουλγαρία ο Βεζένκοφ

Back to back κορυφαίος αθλητής στη Βουλγαρία ο Βεζένκοφ

Άλλη μία διάκριση για τον Σάσα Βεζένκοφ, αυτή τη φορά στην χώρα του

Ο Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας ανέδειξε για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Σάσα Βεζένκοφ ως κορυφαίο αθλητή της χώρας. Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς έλαβε 1009 ψήφους, ενώ δεύτερος ήταν ο Βούλγαρος τενίστας, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με 711 ψήφους και τρίτος ο κολυμβητής Πέταρ Μίτσιν.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι – μέλη του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, καθώς και φίλαθλοι, με τον MVP της Euroleague 2023, Σάσα Βεζένκοφ ν’ αναδεικνύεται πρώτος και στις δύο αυτές κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης: Tα πρώτα δείγματα γραφής του Τερίμ και τι θέλει να αλλάξει

Καθώς, ο Σάσα Βεζένκοφ έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις το βραβείο του παρέλαβε ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γκεόργκι Γκλούσκοφ, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Βούλγαρος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (Φοίνιξ Σανς 1985-86).

Το βραβείο παρέδωσε ο επί δωδεκαετία πρόεδρος του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας στο παρελθόν και διακεκριμένος αθλητικός δημοσιογράφος Εφρέμ Εφρέμοφ, ο οποίος διατελεί αντιπρύτανης, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και καθηγητής αθλητικής δημοσιογραφίας στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο προβλήθηκε πριν την απονομή, ο Σάσα Βεζένκοφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους αθλητικούς δημοσιογράφους και στους φιλάθλους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο δεύτερος μπασκετμπολίστας στην Ιστορία της «Γιορτής των Κορυφαίων» του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής μίας χρονιάς. Ο πρώτος ήταν ο θρύλος του μπάσκετ της Βουλγαρίας, Βάνια Βοϊνοβα, ο οποίος ήταν και ο πρώτος νικητής του θεσμού, το 1958.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ