Ο δαίμονας του ΛεΜπρόν λέγεται Κέβιν Ντουράντ! (vid)

Ο δαίμονας του ΛεΜπρόν λέγεται Κέβιν Ντουράντ! (vid)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε τα πάντα για να κερδίσουν οι Καβαλίερς το Game 3 των τελικών και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου. Τελείωσε τον αγώνα με τριπλ νταμπλ (33π., 10ρ. 11ασ.). Αυτή τη φορά, όμως, τα πάντα δεν ήταν αρκετά. Διότι απέναντι ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Που όσο κι αν […]

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε τα πάντα για να κερδίσουν οι Καβαλίερς το Game 3 των τελικών και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου. Τελείωσε τον αγώνα με τριπλ νταμπλ (33π., 10ρ. 11ασ.). Αυτή τη φορά, όμως, τα πάντα δεν ήταν αρκετά. Διότι απέναντι ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Που όσο κι αν μοιάζει δύσκολο να το πιστέψει κανείς, ήταν ακόμα καλύτερος από τον «βασιλιά». Με τους δικούς του 43π., 13ρ. και 7ασ. ήταν αδύνατο να χάσουν οι Ουόριορς.

Η κόντρα του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τον Κέβιν Ντουράντ κρατάει χρόνια. Από το το 2007, όταν ο τελευταίος έκανε την εμφάνισή του στο ΝΒΑ. Κι είναι μια κόντρα πραγματικά προσωπική, διότι λόγω της θέσης τους, οι δυο τους είναι αντιμέτωποι συνεχώς πάνω στο παρκέ, αφού ο ένας κυνηγά τον άλλο και στην άμυνα. Οπότε η σύγκριση των επιδόσεών τους έχει μεγαλύτερη αξία. Και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αν δείτε τους παρακάτω πίνακες, θα διαπιστώσετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Στα 11 χρόνια που παίζουν ο ένας απέναντι στον άλλον, ΛεΜπρόν και Ντουράντ έχουν σχεδόν ίδιες στατιστικές επιδόσεις. Οι διαφορές τους είναι ελάχιστες. Όμως τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων τα χρόνια που ο Ντουράντ ήταν παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και τα χρόνια που ανήκει στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς παρουσιάζουν τρομακτική απόκλιση.

Τα 9 χρόνια που ο Ντουράντ έπαιζε στους Θάντερ είχε μόλις 4 νίκες και ο ΛεΜπρόν είχε 17. Την διετία που ο Ντουράντ παίζει στους Ουόριορς έχει 10 νίκες και ο ΛεΜπρόν μόλις 2!

ΛεΜπρόν vs Ντουράντ με τους Θάντερ

ΝΤΟΥΡΑΝΤΤΖΕΙΜΣ
Νίκες417
Πόντοι29,329,1
Σουτ εντός παιδιάς49,7%50,8%
Ριμπάουντ6,27,5
Ασίστ3,37,1

 

ΛεΜπρόν vs Ντουράντ με τους Ουόριορς

ΝΤΟΥΡΑΝΤΤΖΕΙΜΣ
Νίκες102
Πόντοι32,132
Σουτ εντός παιδιάς53,9%53,1%
Ριμπάουντ8,810,2
Ασίστ5,58,3

 

Τι σημαίνουν αυτά; Πρώτον, ότι οι συμπαίκτες κάνουν τη διαφορά. Στο Όκλαντ ο Κέβιν Ντουράντ βρήκε μια ομάδα που μπόρεσε να τον υποστηρίξει πολύ καλύτερα απ’ όσο στην Οκλαχόμα Σίτι και να τον εκτοξεύσει. Προφανώς μια ομάδα καλύτερη από τους Καβαλίερς του ΛεΜπρόν.

Και δεύτερον, ότι ο ΛεΜπρόν ότι απέκτησε έναν ακόμα εφιάλτη μετά τον Πολ Πιρς των Σέλτικς, ο οποίος του είχε γίνει έμμονη ιδέα την προηγούμενη δεκαετία μέχρι να τον νικήσει.

Η διαφορά είναι ότι ο Κέβιν Ντουράντ είναι πολύ φίλος του.

«Πέρυσι με ρωτήσατε ποια ήταν η διαφορά των Ουόριορς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ποια ήταν η απάντησή μου. Ο Κέβιν Ντουράντ. Αυτή ήταν η απάντησή μου. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει, ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει δει ποτέ αυτό το πρωτάθλημα», δήλωσε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αμέσως μετά τη ραψωδία του Ντουράντ στο Game 3 των φετινών τελικών. Μια ραψωδία, που πιθανότατα θα του χαρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του.

Και θα υποχρεώσει τον ΛεΜπρόν να καθήσει να σκεφτεί καλά αυτό το καλοκαίρι πού θα πάει ώστε να κερδίσει έναν τελευταίο τίτλο πριν σταματήσει την καριέρα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ