Μια απόφαση για να «ξυπνήσουν» τα ελάφια

Μια απόφαση για να «ξυπνήσουν» τα ελάφια

Ο Γκρίφιν πήρε την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε και είναι γεγονός πως το μπάσκετ που παίζουν φέτος τα «ελάφια» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ελκυστικό.

Η βαθμολογική θέση των Μπακς στο ΝΒΑ δεν είναι κακή, αλλά το μπάσκετ που παίζουν τα «ελάφια» δεν είναι καλό ή καλύτερα για ν’ ακριβολογούμε δεν δείχνει «ικανό» να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Κακά τα ψέματα αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε οι ιθύνοντες των Μπακς προσέλαβαν τον Γκρίφιν στον πάγκο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: «Είχες βάλει λυτούς και δεμένους να πας στον Ολυμπιακό»

Το Μιλγουόκι θέλει να πάρει ξανά το πρωτάθλημα και πίστεψε πως η κίνηση με τον Γκρίφιν ήταν η ενδεδειγμένη. Κανείς δεν θα μάθει αν τελικά τα «ελάφια» θα κατακτούσαν τον τίτλο με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο, καθώς ο κόουτς των Μπακς απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Πολλοί θεωρούν ότι ήταν μια κίνηση έκπληξη και άλλοι χαρακτηρίζουν βιαστική την συγκεκριμένη απόφαση από την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που τονίζουν πως ο Γκρίφιν είχε χάσει κάθε έλεγχο στην ομάδα και δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουν άλλο «μονοπάτι» οι Μπακς, το «μονοπάτι» δηλαδή που θα τους οδηγούσε στον τίτλο.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας προφανώς και πήραν ρίσκο, καθώς οι αλλαγές προπονητή σε τέτοια χρονική περίοδο δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στις ΗΠΑ. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη «όψη του νομίσματος» που ήθελε την διοίκηση των Μπακς να πηγαίνει σ’ αυτή την απόφαση για να μην χάνει άλλο χρόνο.

Ο Γκρίφιν πήρε την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε και είναι γεγονός πως το μπάσκετ που παίζουν φέτος τα «ελάφια» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ελκυστικό. Κι όχι μόνο αυτό. Ο χρόνος κυλάει και δεν υπήρχε κάποια βελτίωση, δεν υπήρχε κάποιο σημάδι που να έκανε τους οπαδούς των Μπακς ν’ αναθαρρήσουν.

Αντιθέτως θα έλεγε κάποιος, τα μηνύματα ήταν αποθαρρυντικά κι έτσι οι ιδιοκτήτες των Μπακς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αλλαγή, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη του.

Οι πληροφορίες βέβαια θέλουν τον Ντοκ Ρίβερς να αναλαμβάνει τον πάγκο των «ελαφιών» με τους Μπακς να πηγαίνουν σε μια επιλογή πολύπειρου προπονητή που έχει κερδίσει δαχτυλίδι.

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να παίξει καλύτερα κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι επίσης δεδομένο πως τα «ελάφια» χρειάζονταν ένα «ξύπνημα» γιατί είχαν πέσει σε… χειμερία νάρκη και με την εικόνα που είχαν ήταν πολύ δύσκολο να είναι μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου.

Οι ιθύνοντες της ομάδας πήραν λοιπόν το ρίσκο αφού πρώτα «ζύγισαν» τα δεδομένα και αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή. Το αν θα δικαιωθούν είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία αλλά το βέβαιο είναι πως Γκρίφιν και Μπακς δεν «ταίριαξαν» κι αυτό φάνηκε από νωρίς.

Όταν όμως μια ομάδα δεν «τραβάει» και η διοίκηση ψάχνει ένα γερό τράνταγμα για να αλλάξει τα δεδομένα, τότε όλοι κοιτούν προς την άκρη του πάγκου. Αυτό έγινε και τώρα στους Μπακς. Όλοι κοίταξαν τον Γκρίφιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ