Η απίστευτη βελτίωση του Giannis και το… μελανό σημείο του (vids)

Η απίστευτη βελτίωση του Giannis και το… μελανό σημείο του (vids)

Μια ματιά στην εξέλιξη και τα στατιστικά του Αντετοκούνμπο στην 5ετία του στο ΝΒΑ προκαλεί… ίλιγγο, με το αδύναμο σημείο του Greek Freak να είναι ωστόσο εμφανές.

Ήταν καλοκαίρι του 2013 όταν ένα ψηλό και κοκκαλιάρικο παιδί από την Ελλάδα, επελέγη στο Νο.15 του Draft του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στα 19 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Το μακρύ κορμί του πρόδιδε τις μεγάλες προοπτικές εξέλιξης του νεαρού Έλληνα από τον Φιλαθλητικό, αλλά το μυϊκό του σύστημα ήταν πολύ κάτω του μετρίου για τα δεδομένα της Λίγκας.

Ωστόσο στους Μπακς ήταν αποφασισμένοι να δουλέψουν με τον Αντετοκούνμπο και να τον μετατρέψουν σε franchise player.Η πρώτη αναγνωριστική του σεζόν ήταν συμπαθητική. Αγωνίστηκε σε 77 ματς (23 ως starter), μένοντας στο παρκέ κατά μέσο όρο 24,6 λεπτά. Προσέφερε 6,8 πόντους παίρνοντας σχεδόν πέντε προσπάθειες ανά αγώνα (41,4%), μάζευε 4,4 σκουπίδια, μοίραζε 1,9 ασίστ και είχε 0,8 τάπες.

Ο Γιάννης αυτά τα χρόνια δούλεψε πάρα πολύ στις αδυναμίες του αγωνιστικά και βελτίωσε πάρα πολύ το σώμα του. Βοηθήθηκε επίσης από την έλευση του Τζέισον Κιντ ως head coach των Ελαφιών και την επιμονή του να τον μετατρέψει σε play maker, Αυτό του έδωσε ευχέρεια με την μπάλα στα χέρια, αύξησε την ομαδικότητα και την δημιουργικότητά του και τον έκανε να «λυθεί» στο παρκέ, νιώθοντας ολοένα και πιο κρίσιμος και κομβικός στο παιχνίδι των Μπακς.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της εξελικτικής διαδικασίας είναι η εμφανίσεις του Αντετοκούνμπο τη σεζόν που μόλις μας πέρασε. Αγωνίστηκε σε 75 ματς της κανονικής περιόδου, όλα ως βασικός, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στις τελευταίες τρεις σεζόν έχει ξεκινήσει βασικός σε 234 από τα 235 ματς που ήταν διαθέσιμος.

Πλέον έχει φτάσει να αγωνίζεται για 37 σχεδόν λεπτά, έχοντας 26,9 πόντους με 18,7 προσπάθειες ανά αγώνα (52,9%), ενώ παράλληλα προσφέρει 10 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και έχει 1,4 τάπες ανά ματς. Βελτίωση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Όλα αυτά τα χρόνια όμως μόνο ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει καθόλου για τον Γιάννη. Το μετριότατο περιφερειακό του σουτ. Ξεκίνησε με 34,7% την πρώτη χρονιά του και από τότε δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 30%!!

Αυτό είναι και το τελευταίο… φράγμα που καλείται να σπάσει στα 23 του πλέον για να μπει για τα καλά σε τροχιά του κορυφαίου της εποχής του στη Λίγκα. Οι αντίπαλες άμυνες, γνωρίζοντας την αδυναμία του αυτή, πολλές φορές του δίνουν το σουτ με αποτέλεσμα να κάνουν τη ζωή του δύσκολη (όταν και όσο μπορούν βέβαια) μέσα στη ρακέτα. Όταν φτιάξει και αυτό το χαρακτηριστικό του, θα είναι πραγματικός εφιάλτης για τις αντίπαλες άμυνες, ότι είναι δηλαδή ο Κέβιν Ντουράντ (back to back MVP) στα 30 του πλέον, που θεωρείται η… προβολή του Greek Freak στο μέλλον από πολλούς στο ΝΒΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο εργασιομανής Αντετοκούνμπο θα προσπαθήσει να εξαλείψει και αυτή την αδυναμία του και τελικά ποιος ξέρει; Ίσως ήδη είμαστε μάρτυρες της πορείας ενός Έλληνα στο ΝΒΑ, που από το μηδέν θα καταλήξει να γίνει Hall of Famer δίπλα σε ιερά τέρατα του μπάσκετ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ