Άλλο Κώστας κι άλλο Γιάννης

Άλλο Κώστας κι άλλο Γιάννης

Οι πιθανότητες του Κώστα Αντετοκούνμπο να επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ είναι μοιρασμένες και σίγουρα όχι τόσο πολλές όσες ήταν του Γιάννη πριν από πέντε χρόνια.

Οι μέρες για το ντραφτ του ΝΒΑ πλησιάζουν. Μόλις 9 έμειναν και η αγωνία για το αν ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα πείσει κάποια ομάδα να τον επιλέξει, ώστε να γίνει το δεύτερο μέλος της οικογένειας μετά τον Γιάννη που θα παίξει στο ΝΒΑ, μεγαλώνει.

Αγωνία, βεβαίως, αισθάνεται πρωτίστως η οικογένειά του, αλλά και το πανεπιστήμιο του Ντέιτον, όπου αγωνίστηκε φέτος για ένα διάστημα πριν αποχωρήσει. Αν επιλεγεί όμως, ως αθλητής των Φλάιερς θα τα έχει καταφέρει κι αυτό είναι κάτι που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία όλοι στο Ντέιτον. Διότι το πανεπιστήμιό τους έχει να δώσει παίκτη στο ντραφτ του ΝΒΑ από το 1990 και τον Νετζέλ Νάιτ, τον οποίον είχαν πάρει οι Φίνιξ Σανς στο νούμερο 31.

Το θέμα πάντως είναι πως ο Κώστας δεν αισθάνεται βέβαιος ότι θα επιλεγεί. Κάθε άλλο. Όλα τα mock drafts στις ΗΠΑ προβλέπουν ότι θα πέσει στις τελευταίες θέσεις. Στο νούμερο 56, όπου επιλέγουν οι Θάντερ, ή στο νούμερο 59, όπου επιλέγουν οι Σανς, ή… και εκτός ντραφτ, διότι αν η πρόβλεψη σε τοποθετεί τόσο χαμηλά, μπορεί κάλλιστα να μείνεις και έξω.

Βλέπετε, ο Κώστας δεν είναι Γιάννης. Ο Τζόναθαν Βάσερμαν έγραψε στο Bleacher Report ότι ο Κώστας «είναι ένας αθλητικός παίκτης με περιορισμένες δυνατότητες. Θα προσπαθήσει να βρει έναν αμυντικό ρόλο σε μια ομάδα, καθώς είναι ψηλός και καλός στις αλλαγές».

Θυμίζουμε ότι την ίδια εποχή πριν από πέντε χρόνια ο Γιάννης θεωρείτο από όλο το ΝΒΑ ως σχεδόν σίγουρο lottery pick (μέσα στα πρώτα 14 νούμερα δηλαδή) κι αν τελικά έπεσε στο νούμερο 15 ήταν επειδή οι ομάδες που τον προσπέρασαν φοβήθηκαν το ότι προερχόταν από τον Φιλαθλητικό και την ελληνική Α2 κι όχι από κάποιο, έστω και μέτριο, αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Συν τοις άλλοις ο Κώστας επέλεξε να ακυρώσει τις τελευταίες ατομικές προπονήσεις, που είχε κανονίσει να κάνει με κάποιες ομάδες, κι αυτό επέτεινε τον προβληματισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ