Ποσά που προκαλούν ίλιγγο – Ποιο είναι το mega-deal για τα τηλεοπτικά του ΝΒΑ

Ποσά που προκαλούν ίλιγγο – Ποιο είναι το mega-deal για τα τηλεοπτικά του ΝΒΑ

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται να... πουλήσει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα και τα ποσσά προκαλούν πραγματικά ζάλη.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στον παγκόσμιο αθλητισμό, ίσως και κάτι παραπάνω, είναι ένα από τα πιο πολύδιαφημισμένα θεάματα. Το ΝΒΑ γνωρίζει πολύ καλά τι αξίζει και αυτό φαίνεται από τηλεοπτικά του δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, η λίγκα «μαγειρεύει πριν πεινάσει» και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις τόσο με την Disney (ABC/ESPN) όσο και με το ΤΝΤ με σκοπό να ανανεώσουν τη συμφωνία τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα εννέα χρόνια επιπλέον, καθώς η τωρινή συμφωνία ολοκληρώνεται τη σεζόν 2024-25.

Η αξία του ΝΒΑ έχει εκτοξευθεί και ήδη στις τάξεις του πρωταθλήματος στοχεύουν για αύξηση των εσόδων τους από την εν λόγω συμφωνία λαμβάνοντας περίπου 2,5 φορές περισσότερα χρήματα. Συγκεκριμένα, η τωρινή συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2014 άξιζε 24 δισεκατομμύρια, ενώ τώρα είναι πάρα πολύ πιθανό το ποσό αυτό να ανέλθει γύρω στα 60 με 72 δις δολάρια συμπεριλαμβανουμένου και του Emirates NBA Cup.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε έντονη φημολογία ότι το τουρνουά θα μπορούσε να παραχωρηθεί σε κάποια πλατφόρμα όπως το Netflix ή η Apple, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοργάνωση αναμένεται να ενταχθεί στα πακέτα της Turner και της Disney.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ