Το «statement» του Βούκσεβιτς, τα σταθερά βήματα προς το μέλλον και η 29η Ιουνίου

Το «statement» του Βούκσεβιτς, τα σταθερά βήματα προς το μέλλον και η 29η Ιουνίου

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς έσπασε (ξανά) το ρεκόρ πόντων του σε ένα παίχνίδι στο NBA - Το συμβόλαιο και η καθοριστική deadline του Ιουνίου

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς από τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου ανήκει στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και σε λιγότερο από έναν μήνα στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα του κόσμου, έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του να ακουστεί σε όλο το NBA.

Παρόλο που τις πρώτες δύο εβδομάδες παρουσίας του στους Γουίζαρντς  είχε συνολικά 9 πόντους σε 32 λεπτά, ο ύψους 2 μέτρα 13 εκατοστά φόργουορντ, «γύρισε» τον διακόπτη και από τότε… τρέχει ένα απίστευτο σερί.

Διαβάστε επίσης: Τα σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα play offs

Όλα ξεκίνησαν στην αναμέτρηση με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 21χρονος ψηλός χρησιμοποιήθηκε ως έκτος παίκτης, πάτησε παρκέ κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου και κατέγραψε ρεκόρ καριέρας με 7 πόντους σε 54 δευτερόλεπτα. Δεν σταμάτησε εκεί όμως, αφού έκλεισε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 4/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 31:03.

Ήταν να μην γίνει η αρχή…

Ο ασταμάτητος Βούκσεβιτς, πέτυχε εκ νέου career high, αυτή την φορά στην εντός έδρας ήττα των Γουίζαρντς από τους Λέικερς με 125-120. Ξεκίνησε βασικός καταγράφοντας 15 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές σε 20:32 λεπτά. Η ομάδα του με το «καλημέρα» τον έριξε στα… βαθειά και αυτός τους έδειξε πως μπορεί να κολυμπήσει.

Το… statement απέναντι στους Μπλέιζερς

Ο Βούκσεβιτς συνέχισε να καταγράφει νέο career high αυτή τη φορά με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, σε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά. Σε μόλις τέσσερις μέρες ο Σέρβος έχει «σπάσει» το προσωπικό του ρεκόρ σε πόντους σε ένα παιχνίδι στο NBA και πλέον κοιτάζει το ορίζοντα των 2.424.892 δολαρίων.

Οι αριθμοί του απέναντι στους Μπλέιζερς:

  • 17 πόντοι
  • 7/11 δίποντα
  • 0/5 τρίποντα
  • 3/6 βολές
  • 7 ριμπάουντ
  • 2 ασίστ
  • 2 κλεψίματα
  • 1 τάπα
  • 1 λάθος
  • 5 στο +/-
  • σε 24’12»

 

Το συμβόλαιο και η deadline του Ιουνίου

Στις 29 Ιουνίου, είναι η διορία για τους Γουίζαρντς που θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ενεργοποιήσουν την option στο συμβόλαιό του (υπέγραψε στα μέσα Μαρτίου για 1+1) ή θα τον αφήσει ελεύθερο.

Ωστόσο, οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσεις απαρατήρητες από το τεχνικό της και το front office της ομάδας της Ουάσινγκτον, που αν αποφασίσουν να τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν, ο Βούκσεβιτς θα πάρει 2.424.892 δολάρια.

Πλέον ο rookie των Γουίζαρντς μετρά 5,4 πόντους, 2,7 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, σουτάροντας με 43,3% και 36,8% από την γραμμή των 7,25.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ