Η επιστροφή του Ιλιασόβα και ο Αντετοκούνμπο

Η επιστροφή του Ιλιασόβα και ο Αντετοκούνμπο

Οι Μιλγουόκι Μπακς έγιναν μία από τις πρώτες ομάδες που κινήθηκαν αμέσως μετά την έναρξη της free agenacy στο ΝΒΑ αποκτώντας τον Ερσάν Ιλιασόβα. Έναν παίκτη που αυτοί είχαν επιλέξει στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2006, τον κράτησαν για μια εξαετία (2009-15) κι αφού τον άφησαν να περιπλανηθεί στο ΝΒΑ, τον ξαναπαίρνουν τώρα στα […]

Οι Μιλγουόκι Μπακς έγιναν μία από τις πρώτες ομάδες που κινήθηκαν αμέσως μετά την έναρξη της free agenacy στο ΝΒΑ αποκτώντας τον Ερσάν Ιλιασόβα. Έναν παίκτη που αυτοί είχαν επιλέξει στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2006, τον κράτησαν για μια εξαετία (2009-15) κι αφού τον άφησαν να περιπλανηθεί στο ΝΒΑ, τον ξαναπαίρνουν τώρα στα 31 του. Για ποιο λόγο;

Η ιστοσελίδα brewhoop.com κάνει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση βάζοντας στο κάδρο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Άλλωστε γύρω από αυτόν κινείται όλο το παιχνίδι των Μπακς και είναι λογικό οι όποιες κινήσεις γίνονται να στοχεύουν στη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του.

Ο Ιλιασόβα, λοιπόν, αποκτήθηκε επειδή είναι ένα «τεσσάρι» με καλό περιφερειακό σουτ. Και οι Μπακς θέλουν να έχουν στο ρόστερ τους όσο περισσότερους σουτέρ γίνεται, προκειμένου να ακροβολίζονται και να ανοίγουν χώρους για τα drive του Γιάννη. Διότι αν ο Γιάννης βρει χώρο για να διεισδύσει, τότε δεν κόβεται με τίποτα. Γι’ αυτό άλλωστε και η πρώτη επιλογή της ομάδας του Μιλγουόκι στο φετινό ντραφτ ήταν ο Ντόντε Ντι Βιντσέντζο, ένας παίκτης με κύριο προσόν του το καλό σουτ.

Ο Ιλιάσοβα είναι επίσης ένας φόργουορντ που μπορεί να παίξει και ως σέντερ σε χαμηλά σχήματα. Ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να περιλαμβάνει τον Αντετοκούνμπο σε θέση «4» και να είναι αποτελεσματικό όχι μόνο στην επίθεση (λόγω του καλού σουτ του Τούρκου), αλλά και στην άμυνα. Με τον Γιάννη να έρχεται σε βοήθεια από τη βασική γραμμή και να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία με τα πλούσια αθλητικά προσόντα του.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι καλά στη θεωρία, αλλά πρέπει να τα δούμε και στην πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ