Ο Βασιλιάς του ενός δισεκατομμυρίου!

Ο Βασιλιάς του ενός δισεκατομμυρίου!

Πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει ένας επαγγελματίας αθλητής στην καριέρα του; Από όσα κι αν πείτε, από όσα μπορέσετε να φανταστείτε, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει βγάλει περισσότερα. Με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Λέικερς και το οποίο θα του αποφέρει 154 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα συνολικά κέρδη από την επαγγελματική […]

Πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει ένας επαγγελματίας αθλητής στην καριέρα του; Από όσα κι αν πείτε, από όσα μπορέσετε να φανταστείτε, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει βγάλει περισσότερα. Με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Λέικερς και το οποίο θα του αποφέρει 154 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα συνολικά κέρδη από την επαγγελματική καριέρα του, που άρχισε το 2003, θα αγγίξουν και ίσως θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Ναι, καλά διαβάζετε. 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Βέβαια, το μπάσκετ αυτό καθ’ αυτό, τα έσοδα δηλαδή από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους Καβαλίερς, τους Χιτ και τους Λέικερς, συνεισφέρει μόλις το 35% αυτού του ποσού. Το υπόλοιπο 65% προέρχεται από συμφωνίες με χορηγούς και άλλες δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Διότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει πάψει προ πολλού να είναι μόνον ένας αθλητής, έστω και επαγγελματίας. Πιο σωστά θα μπορούσε να τον περιγράψει κανείς αν τον αποκαλούσε επιχειρηματία.

Τον Δεκέμβρη του 2016 το περιοδικό Forbes τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τους 40 πιο πλούσιους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών στον κόσμο. Στο νούμερο 39 για την ακρίβεια. Και κάθε του κίνηση πλέον, ακόμα και αυτές που αφορούν το μπάσκετ, δεν γίνονται μόνο με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Γιατί, νομίζετε, πήγε στους Λέικερς; Γιατί άφησε το Κλίβελαντ για να πάει στο Λος Άντζελες, υπογράφοντας μάλιστα τετραετές συμβόλαιο, ενώ είχε τη δυνατότητα να πάρει μικρότερη διάρκεια και να δοκιμάζει κάθε χρόνο τη free agency;

Ο ΛεΜπρόν μαζί με τον παιδικό του φίλο, τον δαιμόνιο Μάβερικ Κάρτερ, είναι συνιδιοκτήτες της εταιρείας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών SpringHill Entertainment. Έχουν ιδρύσει επίσης την Uninterrupted, μια εταιρεία παραγωγής ψηφιακών αθλητικών προγραμμάτων (σίριαλ, ριάλιτι κλπ. με αθλητικό περιεχόμενο), που συνεργάζεται με κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα.

Το Χόλιγουντ είναι η Μέκκα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Και ο businessman ΛεΜπρόν δεν θα μπορούσε να μείνει άλλο μακριά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ