Τεόντοσιτς: «Μετά τον Ντράζεν, ο Ντόντσιτς…»

Τεόντοσιτς: «Μετά τον Ντράζεν, ο Ντόντσιτς…»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς σε μεγάλη συνέντευξη του αναφέρθηκε στις διαφορές ΝΒΑ και Euroleague, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η σύγκριση που έκανε μεταξύ του Ντράζεν Πέτροβιτς και του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Μίλος Τεόντοσις μετά από μια μέτρια λόγω τραυματισμών χρονιάς στο ΝΒΑ και ένα σίριαλ για το αν θα ανανέωνε με τους Λος Άντζελες Κλίπερς ή θα γύριζε στην Ευρώπη, ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Σέρβος διεθνής γκαρντ, έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο «basketballsphere.com» και μίλησε για την διαφορά νοοτροπίας μεταξύ ευρωπαϊκού και αμερικάνικου μπάσκετ, τα παράθυρα των εθνικών ομάδων, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του Λούκα Ντόντσιτς συγκρίνοντάς τον με τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς.

«Μέχρι τις 24 Ιουλίου, είχα την επιλογή αν θα μείνω ή όχι. Δεν υπήρχαν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να καλύψουν το συμβόλαιό μου. Πιστεύω πως η απόφαση να μείνω ήταν σωστή. Το μόνο που φοβάμαι είναι οι τραυματισμοί. Την πρώτη χρονιά ταλαιπωρήθηκα. Ελπίζω να παίξω τουλάχιστον 70 ματς. Η Δύση είναι πολύ δυνατή και τα playoffs δύσκολα. Ελπίζω να είμαστε εκεί, έχουμε την ομάδα για να παλέψουμε», ανέφερε αρχικά ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο μέλλον του στους Πλάβι.

«Δεν εξαρτάται από εμένα. Θα γυρίσω στην Αμερική στις 19/8. Νομίζω πως οι Κλίπερς είναι έτοιμοι να με αφήσουν να αγωνιστώ, δεν έχω παίξει εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι ενάντια των παραθύρων, δεν νομίζω πως αυτή είναι η πραγματική εικόνα των Εθνικών. Δεν βγάζει νόημα να παίζεις στα προκριματικά χωρίς τους καλύτερους παίκτες σου. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη λύση».

Στη συνέχεια συνέκρινε τις νοοτροπίες και διαφορές στην ιργάνωση που επικρατούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο ΝΒΑ: «Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πλεονεκτήματα. Στην Ευρώπη, υπάρχει περισσότερη πίεση, στην Αμερική είναι διαφορετικά. Η ήττα είναι πιο… καλοδεχούμενη . Το συνηθίζω πλέον. Ήταν περίεργο στην αρχή όταν χάναμε και άπαντες το αποδέχονταν φυσιολογικά. Στο ΝΒΑ, όταν πας στην Ανατολή, παίζεις αρκετά ματς εκεί πριν γυρίσεις. Είναι πιο εύκολο από το να πας για παράδειγμα από την Μόσχα στην Βαρκελώνη, να γυρίσεις και αμέσως να πας στο Κράσνονταρ. Η ΤΣΣΚΑ έχει τρομερές υποδομές και έχει απίστευτη οργάνωση, όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα με αυτές των ομάδων του ΝΒΑ».

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς, ανέφερε: «Μετά τον Ντράζεν Πέτροβιτς, δεν υπήρξε τέτοιο ταλέντο, ακόμα και σε αυτή τη νεαρή ηλικία. Ο Λούκα έφερε τον τίτλο της Ευρωλίγκας στην Ρεάλ, στήριξε την ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, μπάσκετ στο τρανζίσιον. Θα χρειαστεί προσαρμογή, όμως τον βοηθάει το γεγονός πως θα παίξει σε μία ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ. Είμαι σίγουρος ότι τον περιμένει μία λαμπρή καριέρα στο ΝΒΑ. Πήγε στην σωστή ηλικία, θα μπορέσει να δουλέψει το σώμα του.

Αυτός που με εξέπληξε περισσότερο είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ. Κάθε κίνησή του είναι να την βλέπεις και απλά να χαζεύεις, είναι σαν να χορεύει στο γήπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ