
Όπως αναμενόταν, η ανταλλαγή του Κέβιν Ντουράντ στους Χιούστον Ρόκετς θα περιλαμβάνει συνολικά επτά ομάδες!
Στο NBA συνηθίζονται οι ανταλλαγές να γίνονται ανάμεσα 2-3 ομάδες, ωστόσο μια ιστορική στιγμή θα λάβει χώρα αφού το trade που έστειλε τον Κέβιν Ντουράντ στους Χιούστον Ρόκετς εμπλέκει, όχι μία, ούτε δύο, αλλά επτά συνολικά franchise.
Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει ο Σαμς Σαράνια, πέραν των Φοίνιξ Σανς και των Ρόκετς, στο… παιχνίδι μπήκαν ακόμα οι Μπρούκλιν Νετς, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι Ατλάντα Χοκς, οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.
PHX: Jalen Green, Dillon Brooks, Khaman Maluach, Rasheer Fleming, Koby Brea, Daeqwon Plowden, 2nd
HOU: Kevin Durant, Clint Capela
BKN: 2 2nds
GSW: Alex Toohey, Jahmai Mashack
ATL: 2nd swap, David Roddy, cash
LAL: Adou Thiero
MIN: Rocco Zikarsky, 2 2nds, cash
— Shams Charania (@ShamsCharania) July 6, 2025
Αναλυτικά, οι Σανς θα λάβουν τους Τζέιλεν Γκρι, Ντιλόν Μπρουκς, Καμάν Μαλουάχ, Ρασίρ Φλέμινγκ, Κόμπι Μπρέι και Νταεκουόν Πλάουντεν συν ένα πικ δεύτερου γύρου, ενώ οι Ρόκετς θα πάρουν του Κέβιν Ντουράντ και Κλιντ Καπελά.
Από εκεί και πέρα, οι Νετς λαμβάνουν δύο πικ δεύτερου γύρου, οι Γουόριορς τους Άλεξ Τουχέι και Τζαμάι Μασάκ, η Ατλάντα ένα swap δεύτερου γύρου, τον Nτέιβιντ Ρόντι και χρήματα, οι Λέικερς τον Αντού Τιέρο και η Μινεσότα τον Ρόκο Ζικάρσκι, δύο πικ δεύτερου γύρου και χρήματα.