Οι προπονητές του ΝCAA αποφάσισαν: GOAT o Τζόρνταν!

Οι προπονητές του ΝCAA αποφάσισαν: GOAT o Τζόρνταν!

Το CBA έβαλε σε «debate» τους Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς, ρωτώντας 100 προπονητές του NCAA, με τον «Air Mike» να συντρίβει τον «King James».

Για πολλούς είναι ένα «αιώνιο» ερώτημα, για άλλους η απάντηση είναι δεδομένη. Ποιος είναι ο GOAT του ΝΒΑ; Ο Μάικλ Τζόρνταν ή ο Λεμπρόν Τζέιμς;

Η αλήθεια είναι πως 100 προπονητές του NCAA ήταν ξεκάθαροι και μετά από έρευνα του CBA, το 80% από αυτούς αποφάσισε πως ο MJ23 παραμένει ο κορυφαίος όλων. Το ερώτημα τέθηκε σε νέους και παλιούς τεχνικούς του κολεγιακού πρωταθλήματος με την διαφορά να λέει πολλά από μόνη της.

Ενδιαφέρουσα ήταν η άποψη από έναν προπονητή του ΝCAA, ο οποίος δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Τι είπε; «Δεν θέλω να αφαιρέσω κάτι από την αξία του Λεμπρόν, αλλά τώρα το παιχνίδι είναι διαφορετικό από τότε που έπαιζε ο Τζόρνταν. Αν ο Μάικ έπαιζε στις μέρες μας στα καλά του, με την ελευθερία κινήσεων, θα είχε μέσο όρο 40 πόντους!».

Αλήθεια ή ψέματα; Σίγουρα το μπάσκετ εκείνης της εποχής ήταν πολύ σκληρό, όμως και τώρα η αθλητικότητα των αθλητών απέχει παρασάγγας από την εποχή που μεσουρανούσε ο Τζόρνταν και ταπείνωνε κάθε αντίπαλό του.

Ένας από τους 18 που ψήφισαν Λεμπρόν, έδωσε τη δική του διάσταση στην «κόντρα» για την κορυφή του ΝΒΑ.

«Αν πρέπει να ψηφίσουμε για έναν πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο, θα ψήφιζα τον Λεμπρόν. Μπασκετικά δεν απέχει μακριά από τον Τζόρνταν, τα νούμερα του κάθε χρόνο είναι εξωφρενικά. Εκεί που διαφοροποιώ τον Λεμπρόν από τον Τζόρνταν είναι με τη στάση του σε αυτά που πιστεύει. Το σχολείο που μόλις εγκαινίασε είναι καταπληκτικό και θα αλλάξει ζωές. Για αυτά που πιστεύει, για αυτά που εναντιώνεται σε όλη του την καριέρα, τον τοποθετούν στο Μάουντ Ράσμορ των αθλητών».

Εσείς τι πιστεύετε; Σίγουρα σηκώνει τεράστια συζήτηση η συγκεκριμένη σύγκριση, ενώ υπάρχουν «φωνές» που λένε πως ο Κόμπε θα έπρεπε να είναι στη θέση του Λεμπρόν και στην «κόντρα» με τον αέρινο Μάικ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ