Καλύτερο «4άρι» στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!

Καλύτερο «4άρι» στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!

Σύμφωνα με μία έρευνα ιστοσελίδας του Ντένβερ βασισμένη σε στατιστικά στοιχεία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πέρυσι καλύτερος και από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Ο Ράιαν Μπλάκμπερν είναι ένας δημοσιογράφος, που δουλεύει στην ιστοσελίδα denverstiffs.com του Ντένβερ και προφανώς έχει άπλετο χρόνο στη διάθεσή του για έρευνα. Κάθησε, λοιπόν, και αξιολόγησε όλους τους πάουερ φόργουορντ που έπαιξαν στο ΝΒΑ τη σεζόν που πέρασε (το έκανε και για τους πόιντ γκαρντ, σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ, αλλά δεν μας ενδιαφέρει εδώ αυτό…), όχι όμως με βάση το προσωπικό γούστο του. Με τη βοήθεια ενός στατιστικολόγου και ενός μαθηματικού χρησιμοποίησε ένα σωρό στατιστικά στοιχεία, ώστε να καταλήξει σε μία απολύτως αντικειμενική αξιολόγηση, που βασίζεται αποκλειστικά σε αριθμητικά δεδομένα.

Πώς ακριβώς το έκανε αυτό, μη ρωτάτε. Δεν καταλάβαμε. Η ουσία, ωστόσο, είναι πως με βάση τα στοιχεία του Ράιαν Μπλάκμπερν ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ του περσινού πρωταθλήματος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Και μάλιστα ξεπερνά τόσο την… αυτού μεγαλειότητα, τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς, όσο και τον Άντονι Ντέιβις. Θυμίζουμε ότι και οι δύο αυτοί πήραν περισσότερες ψήφους από τον Γιάννη στην ψηφοφορία για τον MVP της περσινής σεζόν.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος, ο ΛεΜπρόν είχε καλύτερη παρουσία από τον Αντετοκούνμπο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, όμως ο Γιάννης ήταν σημαντικά καλύτερος στην άμυνα. Κι αυτή η υπεροχή του επέτρεψε να ξεπεράσει τον ΛεΜπρόν.

Για την ιστορία, το Top-10 των πάουερ φόργουορντ του ΝΒΑ την περσινή σεζόν, με βάση την αξιολόγηση του Ράιαν Μπλάκμπερν, είναι το εξής:

  1. Giannis Antetokounmpo
  2. Anthony Davis
  3. LeBron James
  4. LaMarcus Aldridge
  5. Draymond Green
  6. Blake Griffin
  7. Paul Millsap
  8. Dario Saric
  9. Nikola Mirotic
  10. John Collins

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ