Ο Γιάννης, το νέο παπούτσι, η Εθνική και η… Κίνα!

Ο Γιάννης, το νέο παπούτσι, η Εθνική και η… Κίνα!

Οι Μπακς δεν άφησαν τον Αντετοκούνμπο να παίξει στα παράθυρα της FIBA, αλλά ήδη τον ετοιμάζουν για... ατραξιόν του Μουντομπάσκετ!

Είναι ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα αθλητικά ήδη σε ολόκληρο τον πλανήτη για τη νέα σεζόν. Είναι το signature παπούτσι του Γιάννη Αντετοκούμπο. Το πρώτο που θα φέρει το όνομα του Ελληνα παίκτη, ειδικά σχεδιασμένο από τη Nike και τον ίδιο. Ηδη το πρώτο σχέδιο του νέου παπουτσιού διέρρευσε από γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού. Δεν είναι η τελική μορφή του παπουτσιού, αλλά είναι η πρώτη γεύση από το πώς θα είναι. Μια ακόμη κίνηση της εταιρείας που ντύνει τον «Greek Freak», για να διατηρήσει στην επικαιρότητα και να αναπαραχθεί από τα Μέσα ολόκληρο του πλανήτη το προϊόν που αναμένεται να της αποφέρει αρκετά εκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες και γύρω από το οποίο έχει ήδη αρχίσει να χτίζεται μια ολόκληρη επιχείρηση προώθησης και μάρκετινγκ. Στην οποία δεν συμμετέχει μόνο η Nike, βεβαίως, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης με την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι ο Αντετοκούνμπο δεν θα βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα παιχνίδια των… παραθύρων της FIBA, κόντρα σε Σερβία και Γεωργία. Μια εξέλιξη, που μπορεί να προκάλεσε (δήθεν) έκπληξη σε διάφορους ευαίσθητους, ωστόσο, θεωρούνταν αναμενόμενη από όσους αντιλαμβάνονται τη σημασία του εν λόγω αθλητή για τον οργανισμό των Μπακς και συνολικά για το ΝΒΑ.

Η χρονιά που ξεκινάει τον Οκτώβριο για τον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ, είναι μία από τις σημαντικότερες για τον Γιάννη και την εμπορική του εκτόξευση. Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σπουδαία βήματα ως προς τη γιγάντωση του ονόματός σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά φέτος η προσπάθεια θα κορυφωθεί. Με αφορμή το νέο του παπούτσι, που αναμένεται να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ.

Ασχετα με την απουσία του από τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ωστόσο, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Αντετοκούνμπο θα δώσει κανονικά το παρών στα τελικά του Μουντομπάσκετ, εφόσον η Εθνική πάρει τελικά την πρόκριση σε αυτό (σ.σ. κάτι που όπως φαίνεται θα συμβεί, μετά το 6 στα 6 στην πρώτη προκριματική φάση και το σημαντικό αβαντάζ που απέκτησε). Μάλιστα θα βρίσκεται στα γήπεδα της Κίνας με τις… ευλογίες της Nike, αλλά και των Μιλγουόκι Μπακς!

Η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Το γεγονός ότι η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/08/2019 – 15/11/2019) θα διεξαχθεί στην Κίνα, είναι από μόνο του ένα εμπορικό κίνητρο που δεν μπορεί να αμεληθεί. Για τις εταιρείες αθλητικού υλικού, αλλά και για ολόκληρο το ΝΒΑ, η Κίνα είναι μια αγορά που τη διεκδικούν με μανία και η προσπάθεια… κυριαρχίας είναι αδιάκοπη. Ο Αντετοκούνμπο, ο νέος σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, λοιπόν, δεν μπορεί να λείπει από αυτή την παγκόσμια γιορτή. Έτσι, ήδη η παρουσία του στο Μουντομπάσκετ προετοιμάζεται προσεκτικά και μεθοδικά. Μάλιστα, εκεί αναμένεται να πάει και με πολλούς ακόμη χορηγούς, που θα εκτοξεύσουν τα συνολικά του έσοδα. Γιατί στο μεγάλο πάρτι του μπάσκετ, ο Γιάννης δεν θα είναι κομπάρσος, αλλά ο απόλυτος σταρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ