Golden State Warriors, Season Preview

Golden State Warriors, Season Preview

Το10.gr αναλύει: Μια δυναστεία με όλη την σημασία της λέξης και με έναν all star σε κάθε μια από τις θέσεις της πεντάδας!

Τι να πρωτοπεί και τι να πρωτογράψει κανείς για αυτή την ομάδα. Τρία πρωταθλήματα, τέσσερις συμμετοχές στους τελικούς, η καλύτερη πενταετία στην ιστορία της λίγκας (2014-2018) με ποσοστό νικών 77,1%, καθώς και μια σεζόν με 73 παρακαλώ νίκες είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα της σπουδαίας αυτής παρέας από το Oakland της California. Έχοντας διαλύσει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ στο διάβα τους, οι Warriors συγκαταλέγονται ήδη από πολλούς σε ένα από τα 2-3 κορυφαία σύνολα στην ιστορία του αθλήματος. Μια δυναστεία με όλη την σημασία της λέξης.

ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ
Η περσινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια μεγάλη περίοδος ανασυγκρότησης. Η ομάδα δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο της κανονικής διάρκειας της σεζόν – δημοσιεύματα από την Αμερική ανέφεραν πως ο Steve Kerr ακύρωνε συχνά προπονήσεις ώστε να μην καταπονήσει τους ξενυχτισμένους παίκτες του – κατάφερε να μείνει ξανά μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς και κατέκτησε ξεκούραστα την δεύτερη θέση της Δυτικής περιφέρειας. Τα playoffs ήταν μια διαφορετική ιστορία. Οι Warriors τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Rockets και αν το κορμί του CP3 δεν τον εγκατέλειπε για ακόμα μια φορά στην postseason, τότε ενδεχομένως να κάναμε μια πολύ διαφορετική κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση το τέλος της σεζόν τους βρήκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή. Και έπεται συνέχεια.

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ
Θυμάμαι ότι με έπιασε σχεδόν πονοκέφαλος όταν διάβασα πως οι Πολεμιστές ήρθαν σε συμφωνία με τον Demarcus Cousins. Ο εγωισμός του Boogie δεν άντεξε το γεγονός πως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του (αχίλλειος τένοντας), κανείς δεν του πρόσφερε το max συμβόλαιο που ο ίδιος θεωρούσε ότι αξίζει, αποφασίζοντας έτσι να συνδυάσει την αποθεραπεία του με το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Η αλήθεια είναι πως πιθανότατα δεν θα παρουσιαστεί απολύτως υγιής – άλλωστε κανένας Center στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τον συγκεκριμένο τραυματισμό – όμως αυτό δεν έχει τελικά καμία σημασία. Το ταλέντο που τον περιβάλλει είναι υπεραρκετό. Με αυτά και με αυτά βέβαια η ανταγωνιστική ισορροπία της λίγκας έχει αρχίσει να παρεκτρέπεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Σε άλλα νέα το Golden State απέκτησε επίσης τον Jonas Jerebko και τον Jacob Evans III, προσθέτοντας επιπλέον βάθος στον πάγκο του.

ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ
David West, Casspi, Pachulia και McGee δεν θα λείψουν από κανέναν, ειδικά από την στιγμή που ο αντικαταστάτης τους συγκαταλέγεται στους 2-3 καλύτερους ψηλούς στον κόσμο.

ΣΤΟΧΟΣ
Οι Warriors διαθέτουν πλέον έναν all star σε κάθε μια από τις θέσεις της πεντάδας, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1975. Με κάποιο τρόπο κατόρθωσαν φέτος να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Κανένας άλλος δεν φαίνεται ικανός να τους πλησιάσει. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση του τίτλου, λογικά θα σημαίνει αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ