Ποιός θα είναι το βασικό 5άρι των πρωταθλητών Γουόριορς για τη νέα σεζόν;

Ποιός θα είναι το βασικό 5άρι των πρωταθλητών Γουόριορς για τη νέα σεζόν;

Με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να αναμένεται να πατήσει παρκέ τη νέα χρονιά, ο Στιβ Κερ έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο βασικός ψηλός στην προσπάθεια των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να υπερασπιστούν τα κεκτημένα.

Ο Τζαβέιλ ΜακΓκι έφυγε για τους Λέικερς και ο βετεράνος Γουέστ σταμάτησε το μπάσκετ. Οπότε μένει ένας γρίφος στο μυαλό του Στιβ Κερ, η θέση του ψηλού που θα πλαισιώσει την σούπερ τετράδα των Κάρι, Τόπμπσον, Ντουραντ και Γκριν. Το ερώτημα αυτό δεν θα υπήρχε αν ήταν διαθέσιμος και υγιής ο all star φόργουορντ-σέντερ, ΝτεΜάρκους Κάζινς. Αλλά με δεδομένο ότι θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στις αρχές του 2019, ο Στιβ Κερ έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των Τζόρνταν Μπελ και Ντέμιαν Τζόουνς.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Κόνορ Λετουρνέ της «San Fransisco Chronicle», ο Κερ σκέφτεται να εμπιστευθεί τον Ντέμιαν Τζόουνς. Ο Τζόουνς ετοιμάζεται για την τρίτη χρονιά του στο ΝΒΑ, στις δύο πρώτες όμως είχε συμπληρωματικό ρόλο αφού έπαιξε συνολικά μόλις σε 25 ματς, έχοντας 1,8 πόντους και 1,5 ριμπάουντ σε 7’ συμμετοχής ανά παιχνίδι. Για αυτό και ο σαφώς πιο έμπειρος Κάζινς έχει πάρει τον Τζόουνς μαζί με τον sophomore Μπελ υπό τις οδηγίες του και τους μαθαίνει τα μυστικά της θέσης όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Ο Μπελ και ο Τζόουνς είναι οι μικροί συμπαίκτες μου, οπότε θα τους διδάξω αρκετά πράγματα. Θέλεις πάντα το καλύτερο γι’ αυτούς και θες να τους βοηθήσεις με κάθε τρόπο για να πετύχει όλη η ομάδα. Οπότε αυτό αναμένεται να κάνω και εγώ. Αυτοί οι δύο παίκτες έχουν πραγματικά μεγάλη προοπτική. Λειτουργούν σαν σφουγγάρια και παίρνουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας και κουβαλούν ένα μεγάλο φορτίο. Θα κάνω ό,τι περνά απ’ το χέρι μου για να τους βοηθήσω».

Από την άλλη ο Τζόουνς αν και ξέρει πως όταν επιστρέψει ο Boogie, θα χάσει τη θέση βασικού, είναι έτοιμος να παλέψει και να πάρει τη σπουδαία αυτή ευκαιρία που του παρουσιάζεται στο Γκόλντεν Στέιτ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ύψους 2,13μ 23χρονος σέντερ μιλώντας στο NBC Sports:

«Αυτή είναι μια δύσκολη σεζόν για εμένα και πρέπει να την αντιμετωπίσω ως χρονιά που λήγει το συμβόλαιο μου. Το deadline για την ενεργοποίηση της οψιόν πλησιάζει. Παίζω για κάτι πραγματικά πολύ μεγάλο φέτος. Θέλω να είμαι βασικός. Θα κάνω όλα όσα μου ζητήσει ο προπονητής μου. Αυτό έχω στο μυαλό μου ενόψει της φετινής προετοιμασίας. Θα πάω με απόλυτη προσήλωση εκεί και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ