Cleveland Cavaliers Season Preview: Η ζωή χωρίς τον Lebron

Cleveland Cavaliers Season Preview: Η ζωή χωρίς τον Lebron

Η αποχώρηση του Lebron James σήμανε και επίσημα το τέλος της χρυσής τετραετίας για την ομάδα του Ohio.

Οι Cleveland Cavaliers βρίσκονται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια με την φυγή του καλύτερου μπασκετμπολίστα στον πλανήτη, ο οποίος αποφάσισε να πάρει τα ταλέντα του και να μετακομίσει στο μακρινό Los Angeles. Το πλήγμα θα ήταν τεράστιο για οποιονδήποτε – μια τέτοια απώλεια είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί. Βέβαια η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2010 (το πρώτο Decision) είναι πως φέτος ο Βασιλιάς δεν αφήνει σε καμία περίπτωση πίσω του καμένη γη. Επιπλέον το front office του οργανισμού, κατάφερε με μια σειρά προσεκτικών κινήσεων να διατηρήσει το επίπεδο της ομάδας σε ικανοποιητικά για την Ανατολή επίπεδα.

Που τους αφήσαμε

Οι Cavs έφτασαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά στους τελικούς του ΝΒΑ (αφού ξεπέρασαν μάλλον δύσκολα τα εμπόδια των Pacers/Raptors/Celtics), ο JR Smith έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στην τελευταία φάση του Game 1 και τελικά κατέληξαν να σκουπιστούν από τους πανίσχυρους Warriors. Πλέον η ομάδα μπαίνει σε έναν νέο κύκλο ανοικοδόμησης που θα την κρατήσει μακριά από τα υψηλά πατώματα της βαθμολογία για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ποιοι ήρθαν

Αρχικά κατάφεραν να κρατήσουν στο Ohio τον 30χρονο Kevin Love, δίνοντας του ταυτόχρονα το χρίσμα του αδιαφιλονίκητου ηγέτη του αγωνιστικού τμήματος. Η ανανέωση του Love αποτελούσε μονόδρομο, καθώς είναι πλέον ο μοναδικός all star που έχει απομείνει στο Cleveland. Στο draft επέλεξαν στο #8 τον Collin Sexton, έναν δυναμικό point guard με έφεση στο σκοράρισμα που ξεχωρίζει για την αθλητικότητα του. Ακόμα υπέγραψαν τον παλιό γνώριμο Channing Frye, ο οποίος επιστρέφει για να δώσει βάθος στον πάγκο μετά τον ολιγόμηνο ‘’δανεισμό’’ του στους Lakers. Τέλος απέκτησαν εντελώς αθόρυβα τον Sam Dekker από τους Clippers και τον αμυντικό σπεσιαλίστα David Nwaba από τους Bulls, δύο κινήσεις που προϊόντος του χρόνου μπορεί να αποδειχτούν χρυσάφι. Σε γενικές γραμμές το σύνολο που έχει διαμορφωθεί περιέχει μια ενδιαφέρουσα μίξη από αξιόλογους βετεράνους και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.

Ποιοι έφυγαν

Για την αποχώρηση του Lebron James τα είπαμε στην αρχή. Τίποτα το αξιομνημόνευτο από εκεί και πέρα.

Στόχος

Μπορεί ο Kevin Love να οδηγήσει τους Cavaliers στα playoffs της Ανατολικής περιφέρειας; Η δική μου ψήφος πάει στο όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στον απόηχο της φυγής του Lebron, υπάρχουν μια σειρά από ομάδες που ετοιμάζουν την δική τους αντεπίθεση. Σε πρώτη φάση το Cleveland δεν φαίνεται να είναι μια από αυτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ