Los Angeles Clippers Season Preview

Los Angeles Clippers Season Preview

Η Lob City δεν μένει πια εδώ.

Η εποχή της Lob City φαίνεται να έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί για το Los Angeles. Τέρμα τα εντυπωσιακά καρφώματα, τέλος τα δράματα και οι αναλύσεις για μια ομάδα που υποτίθεται πως κάθε χρόνο ήταν μια από τις καλύτερες της λίγκας, όμως αποτύγχανε σταθερά να φτάσει μακριά στα playoffs. Την μία έφταιγαν οι τραυματισμοί, την άλλη η ατυχία, την τρίτη η καθαρή ανικανότητα. Τέλος πάντων όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς η φετινή εκδοχή των Clippers θα είναι μια ολότελα διαφορετική ιστορία. Αλλαγή σελίδας λοιπόν.

Που τους αφήσαμε

Έχασαν την είσοδο στην postseason για πρώτη φορά μετά το 2011, ενώ ταυτόχρονα διακόπηκε ένα σερί πέντε σεζόν με 50+ νίκες. Χτυπήθηκαν κλασικά από τραυματισμούς (Beverley, Teodosic) και αφού πάλεψαν μέχρι τον Μάρτιο, τερμάτισαν τελικά στην δέκατη θέση της Δυτικής περιφέρειας. Η αλήθεια είναι πως το τέλος μοιάζει κάπως άδοξο, αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει ο αθλητισμός.

Ποιοι ήρθαν

Ο Doc Rivers στοχεύει να κατασκευάσει ένα μαχητικό σύνολο, με ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση και βάθος στον πάγκο. Για αυτό τον σκοπό, το καλοκαίρι απέκτησε τον εξαιρετικό Martin Gortat, τον αμυντικό εξολοθρευτή Mbah a Moute και τον πάντα αξιόπιστο Mike Scott. Οι Clippers έκαναν επίσης πολύ καλές επιλογές στο draft. Διάλεξαν τον Shai Gilgeous-Alexander – για τον οποίο έδωσαν τον Miles Bridges (#12) μαζί με δύο μελλοντικά Picks δεύτερου γύρου στους Hornets  – και τον Jerome Robinson. Οι δυο αθλητές αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες στην περιφέρεια της ομάδας κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όλα αυτά βέβαια είναι πιθανό να αλλάξουν αν ο Jimmy Butler μετακομίσει στο Los Angeles. Κάποια στιγμή το σίριαλ θα λήξει.

Ποιοι έφυγαν

Το καλοκαίρι αποχώρησε ο τελευταίος εκπρόσωπος της Lob City, ο Deandre Jordan. Μαζί με αυτόν την πόρτα της εξόδου είδαν ο χρήσιμος Sam Dekker, o παρεξηγημένος – λόγω του ονόματος του – Austin Rivers και ο C.J. Williams. Πλάκα πλάκα οι Clippers έχουν στείλει μέσα σε ένα χρόνο τον Chris Paul στους Rockets, τον Blake Griffin στους Pistons, ενώ πέρσι άφησαν ελεύθερο τον JJ Redick. Για να δούμε που θα τους οδηγήσει αυτή η προσπάθεια αλλαγής δέρματος.

Στόχος

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Steve Ballmer σιχαίνεται το tanking, καθώς θεωρεί ότι ο οργανισμός πρέπει να παρουσιάζεται πάντα ανταγωνιστικός. Θα παλέψουν για να μπουν στην οκτάδα, με κύριο όπλο τους την πληρότητα της περιφερειακής γραμμής. Υστερούν πάρα πολύ σε ταλέντο και στην Δύση τα πράγματα έχουν αγριέψει για τα καλά. Ένας ενδεχόμενος ερχομός του Butler μπορεί να επαναπροσδιορίσει ριζικά τον σχεδιασμό τους. Για την ώρα η συμμετοχή στην postseason φαντάζει αρκετά δύσκολη.   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ