Oklahoma City Thunder Season Preview

Oklahoma City Thunder Season Preview

Καλώς ήρθατε στο βασίλειο του Russel Westbrook

Μετά το περσινό αποτυχημένο πείραμα με τον Carmel Antony, ο οργανισμός των Thunder φαίνεται να αλλάζει εντελώς ρότα και να απομακρύνεται από την λογική των Big-3. Βλέπετε ο αποκλεισμός από την Utah τους κάθισε κάπως βαρύς. Οι στόχοι της φετινής offseason ήταν οι εξής δύο: αφενός προσπάθησαν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, καθώς βρίσκονται αρκετά πάνω από το όριο του luxury tax – το ξέρω ακούγεται λίγο οξύμωρο για ένα franchise που έχασε τον James Harden για μόλις 4,5 εκατ. Δολάρια – και αφετέρου να προσθέσουν βάθος στον πολύ αδύναμο πάγκο τους. Φυσικά για άλλη μια φορά τα πάντα θα γυρίζουν γύρω από τον Russel Westbrook.

Που του αφήσαμε

Ήταν μια περίεργη χρονιά για την Οκλαχόμα. Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Δυτικής περιφέρειας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το πλεονέκτημα έδρας για τον πρώτο γύρο των playoffs. Μια άμυνα που όμως δέχτηκε ένα βαρύτατο πλήγμα με τον τραυματισμό του Andre Robinson – βασικός υποψήφιος για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς μέχρι να χτυπήσει – στο δεύτερο μισό της σεζόν. Δεν απέδωσαν ποτέ καλό μπάσκετ – τουλάχιστον με βάση το ρόστερ τους – καθώς η μόνιμη μουρμούρα του Antony είχε αρνητική επίδραση στο κλίμα της ομάδας. Οι τρεις star δεν βρήκαν σε κανένα σημείο την απαιτούμενη μεταξύ τους χημεία και τελικά αποκλείστηκαν νωρίς νωρίς από τους Jazz.

Ποιοι ήρθαν

Την πρώτη μέρα της free agency ο Paul George αγνοώντας τις σειρήνες του Los Angeles, ανακοίνωσε πως παραμένει στην ομάδα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σπουδαία εξέλιξη από όλες τις απόψεις. Επιπλέον απέκτησαν τους Dennis Schroder (σε μια ανταλλαγή που δεν βγάζει κανένα νόημα για την πλευρά των Hawks), Timothe Luwawu-Cabarrot και Nerlens Noel, τρεις παίκτες που βλέπουν τους Thunder ως μια ευκαιρία για να αναγεννήσουν την καριέρα τους. Στην θεωρία οι κινήσεις τους μοιάζουν καλές – στην πράξη πρέπει να δούμε τι σκέφτεται για όλα αυτά ο Westbrook.

Ποιοι έφυγαν

Τα οικονομικά τους δεν ήταν και στην καλύτερη τους κατάσταση, για αυτό έπρεπε οπωσδήποτε να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του Carmelo. Η Atlanta τους έκανε το χατίρι – η ανταλλαγή του Melo και το stretch στον Singler εξοικονόμησαν στον οργανισμό περίπου 80 εκατ. δολάρια (μαζί με τους φόρους). Ο ιδιοκτήτης τους σίγουρα θα ανάσανε με ανακούφιση.
Στόχος
Ο Russel Westbrook αποτελεί αναμφίβολα το alpha dog της ομάδας, ένα τίτλο που έχει κερδίσει επάξια τόσο με τα επιτεύγματα του εντός παρκέ, όσο και με την αφοσίωση που της έχει δείξει από το ξεκίνημα της καριέρας του. Παρόλα αυτά η λογική αγριμιού ‘’μόνος μου και όλοι σας’’ που τον διακατέχει, κάνει κακό στους συμπαίκτες του, κλονίζοντας ολόκληρο το αγωνιστικό οικοδόμημα των Thunder. Θα αλλάξει φέτος μυαλά; Το θεωρώ απίθανο. Μακάρι να με διαψεύσει. Σε κάθε περίπτωση η Οκλαχόμα θα φτάσει το πολύ μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ