Indiana Pacers Season Preview

Indiana Pacers Season Preview

Η μπασκετική μελωδία της ευτυχίας.

Οι Indiana Pacers αποτελούν την μεγαλύτερη έκπληξη και ταυτόχρονα την ωραιότερη ίσως ιστορία της περασμένης χρονιάς στο ΝΒΑ. Άπαντες τους είχαν ξεγράψει μετά την ανταλλαγή του Paul George, όμως εκείνοι απέδειξαν πως η ομαδικότητα και η σκληρή δουλειά καμιά φορά μπορούν να αντικαταστήσουν την φυγή οποιουδήποτε super star. Με ηγέτη τον αναβαθμισμένο Victor Oladipo – ο οποίος έσπασε με βρόντο το προστατευτικό κουκούλι που τον κρατούσε στάσιμο – έφτασαν μέχρι τον πρώτο γύρο της postseason, όπου μας χάρισαν μια από τις πιο ανταγωνιστικές σειρές παιχνιδιών του πρόσφατου παρελθόντος. Το front office της ομάδας θέλει να συνεχίσει την σεμιναριακή δουλειά που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, ώστε η περσινή πορεία να μην καταλήξει απλώς μια φωτοβολίδα.

Που τους αφήσαμε

Ξεπετάχτηκαν σχεδόν από το πουθενά διαταράσσοντας την έτσι και αλλιώς εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων της Ανατολικής περιφέρειας. Κανείς δεν περίμενε να κερδίσουν παραπάνω από 40 παιχνίδια – παρόλα αυτά όσο περνούσε ο καιρός οι Pacers δεν έδειχναν διατεθειμένοι να πατήσουν πουθενά φρένο. Ο τελικός απολογισμός; 48 νίκες. Το στοιχείο του αιφνιδιασμού σίγουρα έπαιξε τον ρόλο αρχικά, όμως στα playoffs απέδειξαν στους πάντες ότι δικαίως βρίσκονταν σε αυτό το σημείο. Έφτασαν τους Cavaliers κυριολεκτικά στα όρια τους και αν δεν είχαν έρθει αντιμέτωποι με τον καλύτερο μπασκετμπολίστα του κόσμου, τότε πιθανώς σήμερα να κάναμε μια πολύ διαφορετικού τύπου κουβέντα.

Ποιοι ήρθαν

Το μενού περιλαμβάνει λίγες και προσεκτικές κινήσεις καθώς οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να χτίσουν πάνω στην περσινή επιτυχία, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην ενίσχυση του πάγκου. Η πιο φανταχτερή προσθήκη ακούει στο όνομα Tyreke Evans, ο οποίος μετά από μια εξαιρετική σεζόν στο Memphis καταφθάνει στην Indiana για να καλύψει το κενό του έκτου παίκτη. Επιπλέον απέκτησαν τον σουτέρ Doug McDermott (40,3% στο τρίποντο) – έναν αθλητή που μοιάζει αρκετά με τον Bogdanovic αλλά δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο του ΝΒΑ – και τον Kyle O’Quinn ως μια έξτρα εναλλακτική λύση στους ψηλούς. Στο draft επέλεξαν στο νούμερο #23 τον Aaron Holiday, έναν μακρύ point guard που δυνητικά μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο αμυντικό.

Ποιοι έφυγαν

Μοναδική απώλεια στην φετινή offseason ήταν ο Lance Stephenson, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Lebron, μετακομίζοντας στο μακρινό Los Angeles. Το κακό είναι μικρό για τους Pacers που φρόντισαν αμέσως να τον αντικαταστήσουν με τον Evans. Δεν θα λείψει σε κανέναν.

Στόχος

Τα πάντα εξαρτώνται για άλλη μια χρονιά από τα κέφια του Victor Oladipo, αλλά και την αγωνιστική πρόοδο των νεαρών συμπαικτών του (Turner/Sabonis). Η λίγκα είναι πλέον πιο υποψιασμένη απέναντι τους, με τις 44-46 νίκες να αποτελούν λογικά το ταβάνι τους. Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος προς τα playoffs είναι ξανά ορθάνοιχτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ