Run Trae Young Run! (vid)

Run Trae Young Run! (vid)

Στο πρόσωπο του Young τα Γεράκια έχουν αποκτήσει ένα αληθινό βέλος στο ανοιχτό γήπεδο. Θα το εκμεταλλευτούν;

Ο Trae Young και το transition αποτελούσαν δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες για όσο καιρό βρισκόταν στο κολλέγιο. Μόνο τρείς ομάδες σε ολόκληρες τις Η.Π.Α. κατέγραψαν πέρσι μεγαλύτερο αριθμό προσπαθειών στο ανοιχτό γήπεδο σε σχέση με τους Oklahoma Sooners (31,1% των συνολικών σουτ), το πανεπιστήμιο που φοίτησε για ένα χρόνο ο Αμερικανός guard. Βέβαια ο Young είναι πλέον μέλος των Hawks, καθώς οι τελευταίοι τον επέλεξαν στο νούμερο #5 του περασμένου draft, αποφασίζοντας παράλληλα να του παραδώσουν συνειδητά τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος. Προκύπτει λοιπόν το εξής ζήτημα: η Atlanta βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατηγορίας ‘’transition κατοχές’’ στην Ανατολική περιφέρεια με μόλις 12,2% – για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αρκεί να σκεφτείτε πως ο αντίστοιχος αριθμός για τους Sooners ήταν 22,9%. Από την μία δηλαδή έχουμε έναν οργανισμό που δεν τρέχει με μεγάλη συχνότητα στον αιφνιδιασμό και από την άλλη, έναν αθλητή γαλουχημένο να αναζητά διαρκώς τέτοιου είδους καταστάσεις. Τι πιθανότητες επιτυχίας μπορεί να έχει ένας τέτοιος γάμος;

Στα παιχνίδια με την Oklahoma,ο πρωταγωνιστής μας ξόδευε περίπου το 20,9% των κατοχών του στο ανοιχτό γήπεδο – αν συμπεριλάβουμε στους υπολογισμούς μας και τις φάσεις που κατέληξαν σε assist, τότε προκύπτει ότι σκόραρε 1,47 πόντους ανά κατοχή (Points Per Possesion = PPP), μια επίδοση καλύτερη από το 82% των ενεργών παικτών (πάντα για το κολεγιακό πρωτάθλημα). Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε πόσο επικίνδυνος ήταν στο συγκεκριμένο τύπο επίθεσης. Επιπλέον η νέα του ομάδα ενδέχεται να επωφεληθεί συνολικά από μια πιθανή στροφή προς το γρήγορο μπάσκετ. Οι Hawks δυσκολευόντουσαν πέρσι αρκετά στο μισό γήπεδο, επομένως κάθε ευκαιρία για σκορ απέναντι σε άμυνες που δεν έχουν προλάβει να στηθούν αποκτά αυτόματα τρομακτική αξία για αυτούς. Ταιριάζει επίσης γάντι στα χαρακτηριστικά του ρόστερ τους. Την σεζόν 2017-2018 ο Kent Bazemore σκόραρε 1,31 πόντους ανά κατοχή στον αιφνιδιασμό, κάτι που του επέτρεπε να φιγουράρει στην 10η θέση της σχετική λίστας στο ΝΒΑ (με ελάχιστο όριο τις 100 προσπάθειες), ενώ αντίστοιχα ο Josh Collins εκτελούσε με 75% (top 5 στην λίγκα) όποτε παρουσιαζόντουσαν τέτοιου είδους προϋποθέσεις. Τέλος, αρκετά καλός εμφανιζόταν και ο νεοαποκτηθείς Alex Len με 1,19 PPP στο Phoenix.

Η μετακόμιση του Dennis Schröder στους Thunder ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ταχύτητας για την Atlanta – ο Γερμανός ήταν επιρρεπής στα λάθη και οι 0.91 πόντοι ανά κατοχή που του αναλογούσαν (transition), τον κατέτασσαν σε αποτελεσματικότητα στο νούμερο 126 από τους 138 μπασκετμπολίστες με τουλάχιστον 100 προσπάθειες. Δεν μένει παρά να αναρωτηθούμε γιατί η ομάδα δεν επιχείρησε τόσο καιρό να τρέξει. Διότι ο Mike Buldenhozer – ο πρώην προπονητής του οργανισμού – αντιλαμβανόταν πολύ διαφορετικά την έννοια του transition συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Προερχόμενος από την μήτρα των Spurs, μοιραζόταν αναγκαστικά τις ίδιες ιδέες με τον Greg Popovic. Σύμφωνα λοιπόν με ένα πρόσφατο δημοσίευμα του Sbnation, το San Antonio μετέφερε γρήγορα την μπάλα στην επίθεση ώστε οι παίκτες να λάβουν νωρίτερα τις κατάλληλες θέσεις και να υπάρχει άφθονος χρόνος για να βρεθεί το κατάλληλο σουτ. Δεν απασχολούσε δηλαδή κανέναν να πιάσει τον αντίπαλο απροετοίμαστο.

Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν. Η έλευση του Lloyd Pierce στην άκρη του πάγκου καθώς και του Trae Young στον άσσο, σηματοδοτεί την έναρξη μια καινούριας εποχής. Μην απορήσετε αν τον χειμώνα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων αλλαγών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ