Το… μετέωρο βήμα του Κέβιν Ντουράντ και το «μαξιλαράκι» Κάζινς

Το… μετέωρο βήμα του Κέβιν Ντουράντ και το «μαξιλαράκι» Κάζινς

Ο Κέβιν Ντουράντ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την παραφιλολογία να έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σχετικά με το μέλλον του KD στους πρωταθλητές Γουόριορς, οι οποίοι όμως δεν ανησυχούν λόγω… Κάζινς.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι μια αναπτυσσομένη δυναστεία στο ΝΒΑ έχοντας κατακτήσει τα τρία (’15, ’17, ‘18) από τα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ. Και αν η ομάδα του Στιβ Κερ μέχρι το 2016 θεωρούνταν δυσκολοκατάβλητη, από τότε και έπειτα έχει φτάσει να θεωρείται… άτρωτη.

Ο λόγος είναι η απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ από τους Θάντερ της Οκλαχόμα. Ο KD, κούμπωσε για τα καλά στα συστήματα του Κερ και συνυπάρχει αρμονικά μαζί με τα άλλα βαριά χαρτιά των πολεμιστών (Κάρι, Τόμπσον, Γκριν). Στη διετία του στο Σαν Φρανσίσκο ο Ντουράντ έχει δώσει σημαντικότατες λύσεις στην άμυνα με τα μακριά του άκρα αλλά κυρίως στην επίθεση με το φονικό του σουτ μιας και είναι ένας από τους ποιο clutch παίκτες της Λίγκας. Τα νούμερα άλλωστε δεν λένε ψέματα και ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ στη θητεία του στο Γκόλντεν Στέιτ σε 130 παιχνίδια, προσφέρει 25,7 πόντους (52,5% εντός παιδιάς), 7,5 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,7 κοψίματα στα 33,8 έπτά που μένει στο παρκέ.

Για αυτό και έχει αρχίσει να γίνεται θέμα το τι θα αποφασίσει του χρόνου το καλοκαίρι σαν free agent πλέον για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από τη μία υπάρχει η ασφαλής επιλογή των Γουόριορς που του προσφέρει την άμεση προοπτική κατάκτησης τίτλων, ενώ από την άλλη η νέα πρόκληση των Νιου Γιορκ Νικς που είναι έτοιμοι να του προσφέρουν ηγεμονικό συμβόλαιο, χρίζοντας τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της ομάδας.

«Είναι πολύ χαρούμενος στην ομάδα μας. Βρίσκεται σε μια πολύ ευχάριστη κατάσταση και το γνωρίζει. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα μείνει», σχολιάζουν οι συμπαίκτες του KD στην ιστοσελίδα «The Athletic».

Από την δικιά της πλευρά η διοίκηση των Γουόριορς δεν έχει λόγους να ανησυχεί. Είναι δεδομένο πως θα κάνουν την προσπάθειά τους να τον κρατήσουν στην ομάδα, αλλά ακόμα και αν δε  γίνει αυτό, υπάρχει το… μαξιλαράκι ασφαλείας που ακούει στο όνομα ΝτεΜάρκους Κάζινς.

Ο Boogie Man, αν και αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές του έτους από σοβαρό τραυματισμό, υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας έναντι 5,4 εκατ. δολαρίων, ρίχνοντας το πολύ υψηλό κασέ του για να κατακτήσει ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Τον αν θα παραμείνει και του χρόνου είναι αμφίβολο, αλλά σε περίπτωση αποχώρηση του Ντουράντ, θεωρείται σίγουρο πως οι Γουόριορς θα έχουν χώρο στο salary cap για να του δώσουν τα λεφτά που επιθυμεί και να τον χρίσουν αντικαταστάτη του 29 άσσου. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κάζινς δεν είναι τυχαίος αφού πέρα από τον προβληματικό χαρακτήρα του, είναι 4 φορές all star και στην 9ετή καριέρα του στη λίγκα κινείται σε ρυθμούς double double με 21,5 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 1,4 κλεψίματα και 1,2 κοψίματα σε 32.3 λεπτά συμμετοχής ανά ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ