Los Angeles Lakers Season Preview

Los Angeles Lakers Season Preview

Το νέο βασίλειο του King James.

Οι νέοι και ανανεωμένοι Los Angeles Lakers καταφθάνουν με πάταγο στις οθόνες μας. Παρά το γεγονός πως η ομάδα απέκτησε αρκετούς καινούριους παίκτες το φετινό καλοκαίρι, καμιά από τις μετακινήσεις δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Lebron James. Ο Βασιλιάς ανέλαβε με προθυμία μια τρομερά δύσκολη αποστολή: να επαναφέρει τους Lakers ξανά σε τροχιά playoffs, ύστερα από μια περίοδο μεγάλης ξηρασίας που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε ολόκληρα χρόνια. Φυσικά δεν θα το επιχειρήσει μόνος. Η διοίκηση της ομάδας φρόντισε να ενισχύσει – όσο ήταν δυνατό – την προσπάθεια του, τοποθετώντας δίπλα του ένα αγωνιστικό μείγμα που περιέχει αξιόλογους βετεράνους αλλά και ταλαντούχους νεαρούς αθλητές, εξασφαλίζοντας έτσι ταυτόχρονα το παρών και το μέλλον του οργανισμού. Ας μην γελιόμαστε όμως. Και μόνο η παρουσία του James επαρκεί για να προκαλέσει φρενίτιδα στις τάξεις των φιλάθλων και να αυξήσει κατακόρυφα το επίπεδο των απαιτήσεων.

Που τους αφήσαμε

Η περσινή σεζόν ελάχιστη σημασία είχε για τους Lakers. Το μοναδικό πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν η βελτίωση του νεανικού τους κορμού. Τα υπόλοιπα θα λυνόντουσαν μέσω της καλοκαιρινής offseason (όπως περίπου έγινε). Υπό αυτό το πρίσμα μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τις rookie χρονιές των Hart/Kuzma, καθώς και από την σταθερή βελτίωση του ελπιδοφόρου Brandon Ingram. Ο Lonzo Ball είναι μια διαφορετική ιστορία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη το παιδί γνωρίζει σε βάθος τα βασικά του αθλήματος, όμως οφείλει – για το δικό του καλό – να κλείσει τα αυτιά του σε διάφορους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την αγωνιστική του παρουσία (πχ το οικογενειακό του περιβάλλον). Η μηχανική στο σουτ αποτελεί επίσης ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα.

Ποιοι ήρθαν

Καλοκαίρι με έντονη κινητικότητα για τον Magic Johnson και τους συνεργάτες του. Ο αρχικός στόχος – η απόκτηση δηλαδή ενός δεύτερου super star – μπορεί να μην υλοποιήθηκε ποτέ, όμως το front office της ομάδας δεν έδειξε να πτοείται καθόλου από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ενεργοποιώντας άμεσα το εναλλακτικό σχέδιο. Υπέγραψαν τους βετεράνους Rajon Rondo/ Lance Stephenson/ Michael Beasley/ Javale McGee (γνωστοί στο διαδίκτυο ως meme team), οι οποίοι έρχονται στην πόλη των Αγγέλων με αποστολή να μεταδώσουν τα μυστικά του αθλήματος (sic) στους νεότερους συναδέλφους τους.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησε η τετράδα Isaiah Thomas/ Brook Lopez/ Chaning Frye/ Julius Randle. Αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, η λογική λέει πως δεν θα λείψουν σε κανένα στο Los Angeles. Τέλος κατόρθωσαν να ξεφορτωθούν και το τελευταίο βαρίδιο της προηγούμενης διοίκησης, εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του Luol Deng.

Στόχος

Σε ανύποπτο χρόνο ο Magic Johnson είχε δηλώσει πως: ‘’αν δεν καταφέρω να αποκτήσω τουλάχιστον δύο super stars στις επόμενες δύο offseason, τότε θα έχω αποτύχει και θα παραιτηθώ’’. Η αρχή έγινε φέτος με τον James – αναμένουμε το επόμενο καλοκαίρι για την συνέχεια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξασφαλίσουν την συμμετοχής τους στα playoffs και αναλόγως με τον αντίπαλο, θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Τα χειρότερα πάντως φαίνεται να έχουν περάσει για τους φίλους των Lakers.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ