San Antonio Spurs Season Preview

San Antonio Spurs Season Preview

Οι Spurs σε αχαρτογράφητα νερά.

Όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι γραφτό κάποια στιγμή να τελειώσουν. Η βαριά κληρονομιά των San Antonio Spurs πιθανότατα δέχτηκε πλέον την χαριστική πλέον βολή. Οι Parker/Ginobili/Leonard αποχώρησαν, κλείνοντας οριστικά πίσω τους την πόρτα σε μια από τις πιο ιστορικές και επιτυχημένες ομάδες του σύγχρονου παγκόσμιου μπάσκετ. Ώρες ώρες φαντάζει απίστευτο πως οι Τεξανοί δεν αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την ερχόμενη σεζόν στο ΝΒΑ. Τόσα χρόνια μας είχαν συνηθίσει σε εντελώς διαφορετικά στάνταρ.  

Πέρα όμως από τους συναισθηματισμούς αν εξετάσουμε προσεκτικά το ρόστερ τους, θα διαπιστώσουμε ότι οι εν λόγω απώλειες μπορούν – άλλες ευκολότερα άλλες δυσκολότερα – να καλυφθούν αγωνιστικά. Άλλωστε οι Parker/Ginobili βρίσκονταν εδώ και καιρό στην δύση της καριέρας τους, όντας περιορισμένοι σε έναν καθαρά βοηθητικό ρόλο. Το μεγάλο βέβαια πρόβλημα αποτελεί η απουσία του Kawai Leonard – o DeRozan θα ενισχύει σίγουρα την επιθετική παραγωγή του συλλόγου, παρόλα αυτά μοιάζει αδύνατο να αντικαταστήσει την συνολική παρουσία του Αμερικανού forward.

Προσωπικά τους είχα ξεγράψει επίσημα (και λανθασμένα) πριν από τρία καλοκαίρια. Οι ίδιοι φροντίζουν διαρκώς να διαψεύδουν τις Κασσάνδρες. Πιστέψτε με χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Το άθλημα έχει ανάγκη τους καλούς Spurs.

Που τους αφήσαμε

Ο Greg Popovich και οι συνεργάτες του διαθέτουν την σπάνια ικανότητα να θριαμβεύουν εκεί όπου όλοι οι υπόλοιποι θα αποτύγχαναν,  ανατρέποντας συνεχώς τα προγνωστικά. Οτιδήποτε πιάνει στα χέρια του ο Αμερικανο – Κροάτης coach, μετατρέπεται αυτόματα σε χρυσό. Εξάλλου δεν θεωρείται τυχαίο ο κορυφαίος ίσως προπονητής στην ιστορία του αθλήματος. Την περασμένη σεζόν οδήγησε τον οργανισμό στις 47 νίκες και στην 21η συνεχόμενη παρακαλώ συμμετοχή στα playoffs του ΝΒΑ. Με δεδομένη βέβαια την απουσία του Leonard, το εμπόδιο των Warriors αποδείχτηκε πραγματικά αξεπέραστο.

Ποιοι ήρθαν

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του οργανισμού βρίσκονταν σε δεινή διαπραγματευτική θέση, λόγω της – δημόσια εκφρασμένης – επιθυμίας του Leonard να αγωνιστεί στους Los Angeles Lakers, κατάφεραν μέσω της υπομονής που επέδειξαν να αποκτήσουν έναν αθλητή, κυριολεκτικά από το πάνω ράφι. Ο DeMar DeRozan μετακομίζει στο San Antonio, έχοντας πάρει το χρίσμα του αδιαφιλονίκητου ηγέτη της ομάδας. Η επιτυχία του συγκεκριμένου project θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της ερχόμενης χρονιάς για τα Σπιρούνια. Επιπλέον απέκτησαν τους Jakob Poeltl/Dante Cunningham/Quincy Pondexter, ενώ στο draft επιλέχθηκε ο ταλαντούχος Lonnie Walker.

Ποιοι έφυγαν

Πέρα από τον Kawai αποχώρησαν οι Tony Parker/Danny Green/ Kyle Anderson/Marco Belinelli. Τέλος ο σπουδαίος Manu Ginobili ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, ρίχνοντας την αυλαία σε μια τεράστια καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τίτλους.

Στόχος

Οι αλλαγές στο San Antonio λαμβάνουν βιβλικές διαστάσεις. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει η ομάδα. Κατά την γνώμη μου το πιθανότερο σενάριο ορίζει πως θα δυσκολευτούν αρκετά να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην postseason του ΝΒΑ. Στην φετινή άγρια Δύση η κατάσταση φαντάζει πιο ζόρικη από ποτέ.        

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ