Orlando Magic Season Preview

Orlando Magic Season Preview

Το Orlando φαίνεται να έχει χάσει τον δρόμο του στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του draft.

Το εξωφρενικά αργό και τρομακτικά επώδυνο rebuild των Magic αναμένεται να συνεχιστεί για άλλη μια χρονιά. Τα πράγματα πηγαίνουν κατά διαόλου στο Orlando, από την ημέρα που ο Dwight Howard αποφάσισε να μετακομίσει στους Los Angeles Lakers. Τις τελευταίες έξι σεζόν το franchise φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια αδιάκοπη αναζήτηση assets (picks, παίκτες) χωρίς – μέχρι στιγμής – απτά αποτελέσματα. Ώρες ώρες οι άνθρωποι της ομάδας μοιάζουν να κυνηγάνε την ουρά τους. Από το 2012 έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις 30 νίκες μόλις μια φορά, ενώ δεν έχουν τερματίσει ποτέ στην πρώτη δεκάδα της Ανατολικής περιφέρειας. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν παρακολουθήσει μια σειρά από lottery picks να εγκαταλείπουν τον σύλλογο – το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Victor Oladipo, που πλέον έχει μεταμορφωθεί σε έναν κανονικό star. Με όσα λίγα τους έχουν απομείνει, μπορούν άραγε φέτος να ξαναγράψουν την δική τους αφήγηση;

Που τους αφήσαμε

Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για τους Magic. Παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, κατάφεραν να πιάσουν τους πάντες στον ύπνο και να σημειώσουν συνεχόμενες νίκες κόντρα σε μερικούς αρκετά δύσκολους αντιπάλους. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να στρογγυλοκάθονται στην πρώτη θέση της Ανατολής, μετά τον πρώτο μήνα των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όλα αυτά βέβαια δεν κράτησαν πολύ. Σύντομα η κανονικότητα επέστρεψε. Μαζεμένες ήττες, γκρίνια για την δουλειά του προπονητικού επιτελείου και σχεδόν αυτόματη μετατροπή της λοταρίας στον μοναδικό φάρο ελπίδας για το αύριο του οργανισμού. Επιστροφή λοιπόν στο κυνήγι ανεμόμυλων και όπου μας βγάλει.

Ποιοι ήρθαν

Η 14η θέση στην οποία κατέληξαν τους πρόσφερε το δικαίωμα να επιλέξουν τον Mo Bamba στο νούμερο #6. Ο Bamba θεωρείται από τους ειδικούς ως ένας από τους καλύτερους ψηλούς της τάξης του. Πρόκειται για έναν μακρύ και αθλητικό Center – διαθέτει το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο άνοιγμα χεριών στην ιστορία του ΝΒΑ – που φημίζεται για τις αμυντικές του αρετές και την ικανότητα του να προστατεύει το καλάθι (στο κολλέγιο είχε 3,7 blocks ανά αγώνα). Με ανάλογο τρόπο κινήθηκαν και στον δεύτερο γύρο, διαλέγοντας τον επίσης αθλητικό Melvin Frazier. Επιπλέον απέκτησαν τους Timofey Mozgov/Jerian Grant/Jarell Martin/Isaiah Briscoe με σκοπό να αποτελέσουν εναλλακτικές λύσεις για τον πάγκο. Τέλος οι Magic προχώρησαν το φετινό καλοκαίρι σε αλλαγή προπονητή, φέρνοντας τον Steve Clifford που μέχρι πρότινος δούλευε στους Hornets. Έτσι ο Clifford θα γίνει ο πέμπτος διαφορετικός coach που αναλαμβάνει την ηλεκτρική καρέκλα του Orlando την τελευταία τετραετία. Ο θεός βοηθός.

Ποιοι έφυγαν

Αποχώρησαν οι Bismack Biyombo/ Shelvin Mack/ Mario Hezonja/ Arron Afflalo/ Marreese Speights/ Rodney Purvis. Κανείς τους δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του στην ομάδα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό αποτελεί σοβαρό κριτήριο για τον οργανισμό που συζητάμε.

Στόχος

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: βελτίωση των νεαρών παικτών που έχουν στο ρόστερ τους. Κάποια στιγμή βέβαια πρέπει να κοιτάξουν την στελέχωση στην frontcourt, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ διαθέτουν επτά παίκτες για τις δυο θέσεις των ψηλών. Για playoffs φυσικά ούτε λόγος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ