Τρίτο φαβορί για MVP της σεζόν ο Αντετοκούνμπο

Τρίτο φαβορί για MVP της σεζόν ο Αντετοκούνμπο

Οριακή η διαφορά του με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις

Όπως έχουν πει (πάρα) πολλοί δημοσιογράφοι, παίκτες αλλά και θρύλοι του μπάσκετ, η φετινή σεζόν προβλέπεται από πολλούς να έχει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μέχρι στιγμής ο Γιάννης αποδεικνύει πως είναι το αφεντικό της Ανατολής, οδηγώντας τους Μπακς με άνεση στην δεύτερη θέση της περιφέρειας (4-0). Έχοντας το πιο δυνατό ρόστερ των τελευταίων ετών αλλά και τον ικανότατο Μάικ Μπουντενχόλζερ στη θέση του προπονητή, τα «ελάφια» υπό την ηγεσία του Έλληνα σούπερ σταρ φιλοδοξούν να κάνουν το βήμα (ή και άλμα) παραπάνω και να φτάσουν στους Τελικούς της περιφέρειας.

Οι πιθανότητες 5/1 που δίνουν οι book για να βγει ο Γιάννης πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν δείχνουν χαρακτηριστικά την πίστη που υπάρχει στο πρόσωπό του.

Μπροστά του βρίσκεται ο μοναδικός ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και ο Άντονι Ντέιβις.

Φυσικά συστάσεις για τον «βασιλιά» δεν χρειάζονται, καθώς την τελευταία δεκαετία ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών είναι πανάξια μόνιμος διεκδικητής του βραβείου πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Οι πιθανότητες 10/3 είναι δικαιολογημένες, καθώς την περσινή συγκλονιστική σεζόν ο ΛεΜπρόν έχασε «στο νήμα» το βραβείο από τον επίσης απίστευτο Τζέιμς Χάρντεν.

Το μεγάλο ερωτηματικό ωστόσο είναι ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος με πιθανότητες 4-1 είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη. Όταν είναι υγιής ο Ντέιβις πραγματικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Στην επίθεση είναι ασταμάτητος, ενώ στην άμυνα βρίσκεται πραγματικά παντού. Όταν βρίσκεται σε καλό βράδυ, οι Πέλικανς -μια ομάδα που χωρίς αυτόν δεν θα έμπαινε ποτέ στα πλέι οφ της Δυτικής περιφέρειας- μπορούν να κοντράρουν πραγματικά οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ωστόσο τα συνεχή προβλήματα τραυματισμού του αφήνουν ερωτηματικά για το αν μπορεί να παραμείνει υγιής καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν και να οδηγήσει την ομάδα του κοντά στις 50 νίκες, ούτως ώστε να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες κατάκτησης του βραβείου.

Πίσω από τον Αντετοκούνμπο βρίσκονται οι Τζέιμς Χάρντεν (11/2), Κέβιν Ντουράντ (9/1), Καουάι Λέοναρντ (11/1), Ράσελ Γουέστμπρουκ (14/1) και Στεφ Κάρι (15/1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ