Μετά τον ΛεΜπρον το χάος για τους Καβαλίερς

Μετά τον ΛεΜπρον το χάος για τους Καβαλίερς

Η φυγή του ΛεΜπρον Τζέιμς έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους Καβαλίερς οι οποίοι ξηλώνουν ένα ένα τα κομμάτια της ομάδας των τελευταίων χρόνων.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους παίκτες της Λίγκας και μακράν ο πιο επιδραστικός για οποιονδήποτε σύλλογο τον έχει στις τάξεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επιρροής του Βασιλιά είναι οι Κλίβελαντ Καβαλίερς. Στην 4ετία που έμεινε (στο δεύτερο πέρασμά του) στην ομάδα της γενέτειράς του, υπήρξε απόλυτα καθοριστικός. Η αρχή και το τέλος της ομάδας και τις πιο πολλές φορές ήταν πάνω από τους προπονητές. Ρωτήστε για αυτό τους Τάιρον Λου και Ντέιβιντ Μπλατ…

Όπως και να έχει, ο Τζέιμς πήρε στις πλάτες του μια μέτρια ομάδα και την είχε επί μια τετραετία διεκδικήτρια του τίτλου. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να χαρίσει ένα πρωτάθλημα στους Καβς και πλέον το καλοκαίρι κατάλαβε πως είχε πιάσει ταβάνι με την ομάδα αυτή. Για αυτό και επέλεξε να ηγηθεί του εξαιρετικά φιλόδοξου πρότζεκτ της αγωνιστικής ανάστασης των Λος Άντζελες Λέικερς.

Η φυγή του λοιπόν άφησε ένα τεράστιο κενό στην ομάδα. Ηγεσίας, απόδοσης και ανταγωνιστικότητας, καθιστώντας τους Καβς ομάδα του… σωρού, που στην καλύτερη θα διεκδικούσε ένα από τα τελευταία εισιτήρια για τα playoffs. To 0/6 της αρχής της σεζόν, φαίνεται πως έχει ωθήσει τους ιθύνοντες της ομάδας να μπουν σε καθεστώς ολικής αναδόμησης. Πρώτο θύμα της ήταν ο προπονητής της ομάδας, Τάιρον Λου που αποτελεί παρελθόν, ενώ σύμφωνα με τα αμερικάνικα Μέσα, αναμένεται να ακολουθήσει και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με την «Sporting News» και τον δημοσιογράφο Σον Ντιβάινι ο Κέβιν Λοβ αναμένεται να αποτελέσει αργά ή γρήγορα παρελθόν από την ομάδα, μας και οι Καβς σκέφτονται να τον ανταλλάξουν για να αποκτήσουν ένα νεότερο σε ηλικία παίκτη, αρχίζοντας έτσι το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, χωρίς να αποκλείεται να κάνουν και tanking. Δηλαδή να τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις της Ανατολής με σκοπό να έχουν τον πρώτο λόγο στα Draft των επόμενων σεζόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ