Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το 7-0 των Μπάκς

Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το 7-0 των Μπάκς

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή χρονιά στο ΝΒΑ, μένοντας αήττητη στα πρώτα εφτά ματς της σεζόν και το 10.gr σας παρουσιάζει τον άνθρωπο που έχει αλλάξει την αγωνιστική ταυτότητα των «ελαφιών», Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Αν έπρεπε κάποιος να διαλέξει τη μέχρι στιγμής ομάδα-έκπληξη στο φετινό ΝΒΑ, όλοι θα απαντούσαν ότι είναι οι Μιλγουόκι Μπάκς. Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα πρώτα εφτά ματς της σεζόν, παίζοντας παράλληλα και εκπληκτικό μπάσκετ. Ωστόσο, τι έχει αλλάξει από την περσινή χρόνια στα «ελάφια» και έχουν μετατραπεί από την περσινή ομάδα που είχε ταβάνι, σε μια ομάδα που εν δυνάμει μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια ;

Άμα κοιτάξει κάποιος την κατάσταση από έξω, θα παρατηρήσει ότι η αλλαγή προπονητή ήταν αυτή που άλλαξε όλο το ρου της ιστορίας. Στη μέση της προηγούμενης σεζόν η αποχώρηση του Τζέισον Κίντ άλλαξε τα δρώμενα στην κατάσταση των Μπάκς. Η σεζόν τελείωσε αποτυχημένα, καθώς τα «ελάφια» αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρω των play-off από τους Αταλάντα Χοκς.

Με το τέλος αυτής της σεζόν, στους Μπάκς εντάχθηκε ο Μάικ Μπουντενχόλζερ αλλάζοντας όλη τη φιλοσοφία και την νοοτροπία των παικτών ως προς στο μπάσκετ. Τα «ελάφια» έχουν υιοθετήσει τις ίδιες του τακτικές που εφάρμοζε ο 49χρονος τεχνικός στους Χοκς, δηλαδή τις συνεχείς κινήσεις των παικτών χωρίς την μπάλα, με σκοπό να βρεθεί το ελεύθερο τρίποντο.

Πιο αναλυτικά, οι Μπακς μέχρι στιγμής είναι 2η ομάδα στο ΝΒΑ που επιχειρεί τα πιο πολλά τρίποντα σουτάροντας σε κάθε ματς σχεδόν 41 και είναι και 4η ομάδα σε τελικές πάσες με 27 ανά παιχνίδι. Για να δει κάποιος την διαφορά, τα «ελάφια» πέρυσι έχοντας τον Κιντ στην τεχνική ηγεσία, στις αντίστοιχες κατηγορίες ήταν 25η και 10η, σουτάροντας 24,7 τρίποντα και 23,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι Μπάκς σε αυτά τα εφτά παιχνίδια έχουν καταφέρει να επιβληθούν στους αντιπάλους τους με διαφορές άνω των 11 πόντων, με την μεγαλύτερη νίκη να είναι αυτή επί των Τίμπεργουλβς με 125-95, με αυτές οι επιδόσεις να μαρτυρούν την πολύ καλή δουλειά που έχει ρίξει ο Μπουντενχόλζερ. Ωστόσο, πέρα από τις νίκες και τις διαφορές οι Μπακς δείχνουν την σοβαρότητα και την σιγουριά που έχουν μέσα στο παιχνίδι τους και αυτό είναι έργο του πρώην τεχνικού των Χοκς.

Οι δηλώσεις του Μάλκολμ Μρόγκντον είναι αυτές που έχουν αποτυπώσει καλύτερα την επιρροή που έχει ο 49χρονος τεχνικός μέσα στην ομάδα.

«Ο Μπουντενχόλζερ αντιμετωπίζει τον Γιάννη με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεται τον τελευταίο παίκτη στον πάγκο. Έχουμε τεράστιο σεβασμό προς σε αυτόν, έχουμε ενταχθεί όλοι στην ομάδα και το απολαμβάνουμε. Όλα έχουν αλλάξει δραστικά. Σε μεγάλο βαθμό είναι χάρη στον Bud, όχι μόνο έχουμε ένα υπέροχο τρόπο παιχνιδιού που το εκμεταλλευόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Ο Μπουντενχόλζερ ενδιαφέρεται και για τη σωματική υγεία μας, δεν αισθανόμαστε εξαντλημένοι, είμαστε υγιείς και μπορούμε να παίξουμε όλοι», αυτά ήταν τα λόγια του 25χρονου άσου.

Ο 49χρονος τεχνικός των Μπακς έχει βελτιώσει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει διανθίσει το παιχνίδι του. Ο «Greek Freak» τη φετινή χρονιά έχει βάλει στο ρεπερτόριο του και το σουτ τριών πόντων μετά από σχετική εντολή του Μπουντενχόλζερ. Θυμίζετε ότι όσο ήταν ο Κιντ στον πάγκο των Μπακς δεν «επέτρεπε» στον Έλληνα άσο να επιχειρεί να σουτάρει τρίποντα κατά την διάρκεια του ματς.

Σε αυτά τα πρώτα εφτά ματς, ο Γιάννης αγωνίζεται κατά μέσο όρο 30:30 λεπτά συμμετοχής , έξι λιγότερα από πέρυσι, έχοντας 25 πόντους 14,2 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ ανά παιχνίδι έχοντας μετατραπεί πιο ουσιώδης όσο πότε. Ο άλλος αστέρας των Μπακς Κρις Μιντλέτον στον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τον Αντετοκούνμπο έχει σχεδόν 21 πόντους ανά ματς.

Κρίνεται εύκολο αντιληπτό ότι οι Μπακς τη φετινή χρονιά είναι αποφασισμένοι να κάνουν βήματα προς τα εμπρός και να προχωρήσουν όσο πιο πολύ στο φετινό ΝΒΑ, στόχος εφικτός αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν τον καλύτερο παίκτη της Ανατολικής Περιφέρειας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά από την φυγή του Λεμπρόν Τζέιμς από τους Καβαλίερς. Ωστόσο, πέρα από τον Γιάννη, τα «ελάφια» έχουν τον προπονητή που μπορεί να τους οδηγήσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και το ενδεχόμενο να δούμε τον πρώτο Έλληνα παίκτη να αγωνίζεται σε τελικούς ΝΒΑ, αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ