Ο Deandre Jordan ευστοχεί επιτέλους σε ελεύθερες βολές

Ο Deandre Jordan ευστοχεί επιτέλους σε ελεύθερες βολές

Όταν την περασμένη offseason οι Dallas Mavericks αποκτούσαν τον Deandre Jordan, πίστευαν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την λύση στα μυριάδες προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες σεζόν στις θέσεις της frontcourt.

Αυτή την φορά δεν είχαμε τα δράματα του παρελθόντος – ο θηριώδης Center συμφώνησε σχεδόν αμέσως με την καινούρια του ομάδα, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμος να βγάλει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί. Ο οργανισμός του Dallas έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από αυτόν – άλλωστε ο Jordan είναι ένας μπασκετμπολίστας που κερδίζει το ψωμί του τόσα χρόνια στην Αμερικάνικη λίγκα, κυρίαρχα εκμεταλλευόμενος τα σπάνια αθλητικά προσόντα με τα οποία τον προίκισε η φύση.

  • Μάστορας του pick n roll στην επίθεση – γνωρίζει πολύ καλά πώς να τοποθετεί το τεράστιο κορμί του στα screens, ώστε να δυσχεράνει όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο της άμυνας. Επιπλέον αποτελεί έναν από τους καλύτερους finishers κοντά στο καλάθι, καθώς επιλέγει συχνά να τελειώνει τις φάσεις με βροντερά καρφώματα στο πρόσωπο των αντιπάλων του (career FG%=67,2% !).
  • Στα μετόπισθεν χρησιμοποιεί τα μακριά του άκρα για να κλείνει το οπτικό πεδίο των επιτιθέμενων guard, λειτουργώντας έτσι σαν δικλείδα ασφαλείας για τους συμπαίκτες του. Όποιος θέλει να πλησιάσει προς την ρακέτα, πρέπει πρώτα να ζητήσει την άδεια του. Η φήμη που τον συνοδεύει ως έναν από τους πιο τρομακτικούς rim protectors του ΝΒΑ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προϊόν υπερβολής.

Όλα αυτά ωραία και καλά. Κάθε νόμισμα όμως διαθέτει δύο όψεις. Υπάρχει λοιπόν ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την καριέρα του ουσιαστικά από το ξεκίνημα της και ανέκαθεν προκαλούσε τρομερά αρνητικές εντυπώσεις για το παιχνίδι του – πολλές φορές στα όρια του χλευασμού. Ο συμπαθής Deandre αδυνατεί να εκτελέσει ελεύθερες βολές. Η εν λόγω αδυναμία είναι τόσο τρανταχτή, που σταδιακά άρχισε να προξενεί ζητήματα στις ομάδες που αγωνιζόταν. Στο τέλος κλειστών αναμετρήσεων, οι αντίπαλοι συνήθιζαν να του κάνουν επίτηδες φάουλ, λαμβάνοντας ως δεδομένο πως πιθανότατα θα αστοχήσει. Μιλάμε για έναν τύπο με career ποσοστό 44,9% στις βολές. Κυριολεκτικά αδιανόητο.

https://streamable.com/9sgh9

Φέτος βέβαια η κατάσταση μοιάζει να έχει διαφοροποιηθεί δραματικά. Ο Jordan δούλεψε αθόρυβα όλο το καλοκαίρι, με μοναδικό σκοπό να βελτιώσει την μηχανική στο σουτ του. Τα πρώτα –ενδεικτικά – αποτελέσματα φαίνονται να δικαιώνουν τον κόπο του. Στην σεζόν που διανύουμε, εκτελεί με 81% από την γραμμή της φιλανθρωπίας – μια επίδοση πραγματικά αξιοζήλευτη για το σύνολο των ψηλών της λίγκας.

https://streamable.com/6moc6

Προσέξτε πως τα πόδια του είναι λιγάκι πιο ανοιχτά συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν (αμφότερα ‘’κοιτάνε’’ προς την στεφάνη), ενώ ο αγκώνας του χεριού με το οποίο σουτάρει είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένος με το υπόλοιπο σώμα του, προσδίδοντας την απαραίτητη σταθερότητα σε όλη την κίνηση. Σίγουρα βρισκόμαστε ακόμα αρκετά νωρίς στην χρονιά – παρόλα αυτά κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες μας προϊδεάζουν θετικά για την συνέχεια. Προσωπικά εύχομαι το ποσοστό του να μην αποδειχτεί απλώς μια ανωμαλία της στατιστικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ