Tyronn Lue: Η πραγματική αιτία της αποπομπής του (vids)

Tyronn Lue: Η πραγματική αιτία της αποπομπής του (vids)

Τα μετόπισθεν των Cavaliers μπάζουν από παντού νερά.

Η απόλυση του Tyronn Lue από τον πάγκο των Cleveland Cavaliers αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης των τελευταίων ημερών στην λίγκα. Οι απόψεις των ειδικών διίστανται: ορισμένοι ακολουθούν μια κάπως απλοϊκή συλλογιστική, υποστηρίζοντας ότι απλώς ήταν ανεπαρκής σαν προπονητής, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως η απόφαση του να ξεκινήσει τους Smith/Korver κόντρα στους Timberwolves – παρά την αντίθετη εντολή του GM του οργανισμού – ουσιαστικά οδήγησε τις ήδη κλονισμένες σχέσεις του με την διοίκηση στα άκρα. Στο Cleveland άλλωστε δεν φημίζονται για την υπομονή τους – πριν δυο χρόνια είχαν δείξει την πόρτα της εξόδου στον David Blatt, ο οποίος μόλις την προηγούμενη σεζόν είχε οδηγήσει την ομάδα μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Σε κάθε περίπτωση ο συμπαθής Lue δεν βρίσκεται πια μαζί μας.

Αν αποπειραθούμε να ρίξουμε μια πιο συνολική ματιά στην πορεία του ως head coach, πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουμε ένα στοιχείο που δυστυχώς την χαρακτηρίζει με καθολικό τρόπο: η απαράδεκτη απόδοση των Cavaliers στην άμυνα. Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε σχετικά νωρίς στην θητεία του, αλλά πάντα κατάφερνε να παραμένει στην αφάνεια εξαιτίας της τεράστιας σκιάς του Lebron James. Το πραγματικά αξιοπερίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως δεν διαφαίνονται πουθενά σημάδια βελτίωσης – γεγονός που αναγκαστικά μας υποχρεώνει να αναρωτιόμαστε για τις προπονητικές του ικανότητες. Ας δούμε μαζί μερικά ενδεικτικά παραδείγματα με την βοήθεια της ιστιοσελίδας Bballbreakdown.

  • Αλλαγές στα screen

https://streamable.com/q5jjb

  • Προσέξτε τον J.R. Smith – κανονικά έπρεπε να αλλάξει στο screen και να αναλάβει τον Baynes. Αντί αυτού συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον αρχικό του παίκτη, με συνέπεια δύο μπασκετμπολίστες του Cleveland να μαρκάρουν έναν αντίπαλο.
  • Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον Green που ανεβαίνει χωρίς λόγο ψηλά, ενώ την ίδια στιγμή ο Alkins κόβει στην πλάτη του μετά το slip (προσποίηση στο screen).
  • Στην τρίτη φάση παρατηρούμε ξανά ένα πανομοιότυπο φαινόμενο και μάλιστα με κοινούς πρωταγωνιστές. Με δεδομένο το back screen του Dinwiddie ο Green αλλάζει σωστά, όμως ο Smith μοιάζει να έχει διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα είναι ένα εύκολο lay up για τους Nets.
  • Τα αμυντικά ευτράπελα του Smith δεν έχουν πραγματικά τελειωμό. Εδώ ξεχνάει εντελώς τον Batum, ο οποίος κινείται ανενόχλητος στην πλάτη του.

 

  • Help one pass away

https://streamable.com/18lmw

Στο σύγχρονο ΝΒΑ των ασταμάτητων τριπόντων, θεωρητικά απαγορεύεται να δώσεις βοήθεια στον συμπαίκτη σου, αν βρίσκεσαι σε απόσταση μιας πάσας. Όλα αυτά τα ελεύθερα περιφερειακά σουτ προκύπτουν, επειδή οι Cavs παραβιάζουν συστηματικά αυτόν τον απλό κανόνα. Οι περιστροφές τους είναι μονίμως καθυστερημένες και εκτελούνται διαρκώς λάθος. Για παράδειγμα στο στιγμιότυπο κόντρα στους Wizards, η βοήθεια στο drive πρέπει να έρχεται πάντοτε από την αδύνατη πλευρά – ειδάλλως τα τρίποντα θα πέφτουν κυριολεκτικά σαν βροχή. Προσθέσετε σε όλα αυτά και την αδυναμία τους να κρατήσουν τους επιθετικούς εκτός του κεντρικού διαδρόμου (κάτι που επίσης απαγορεύεται) – όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

https://streamable.com/50rd5

Πολύ λογικά λοιπόν, η στατιστική καταγράφει μέσες άκρες την εικόνα που περιγράψαμε σήμερα. Ο οργανισμός διαθέτει την χειρότερη (με διαφορά) άμυνα του πρωταθλήματος (DRtg = 116,5/ πόντοι που δέχεται ανά 100 κατοχές), ενώ επιπλέον στρογγυλοκάθεται στην προτελευταία θέση της λίστας που αφορά την ευστοχία των αντιπάλων από την περίμετρο (opponent 3P%). Η σεζόν εξελίσσεται εφιαλτικά στο Ohaio και ο σύλλογος κατευθύνεται ολοταχώς προς την λοταρία του draft. Η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται αυτή την φορά ως τραγωδία – ο Lebron δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ