Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Μίλος Τεόντοσιτς! (vids)

Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Μίλος Τεόντοσιτς! (vids)

Ο Σέρβος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη και σήμανε… συναγερμό σε όλη την Γηραιά Ηπειρο. Τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι πλούσιες ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ, αλλά και τα ενδιαφέροντα projects των Μπαρτσελόνα και Εφές.

Είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους γκαρντ. Ενας από τους παίκτες που έχει αφήσει το στίγμα του στα παρκέ της Γηραιάς Ηπείρου και κάθε προπονητής θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Ευρώπη και προκάλεσε… πανικό στα μεγαθήρια της Ευρωλίγκας. Ο Σέρβος πριν από ενάμιση χρόνο έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφήνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για χάρη των Λος Αντζελες Κλίπερς.

Ο Τεόντοσιτς, μετά από δέκα χρόνια σε υψηλό επίπεδο και έχοντας κατακτήσει δεκάδες τίτλους με τα χρώματα του Ολυμπιακού και της ρωσικής «αρκούδας», άφησε την Ευρώπη και πέρασε στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, προκειμένου να ζήσει το όνειρο του NBA. Την περσινή σεζόν, την πρώτη του στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, έπαιζε κατά μέσο όρο 25.2 λεπτά, έχοντας 9.5 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ. Φέτος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή των Κλίπερς, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής, αλλά και τα στατιστικά του να έχουν μειωθεί αισθητά. Ο Σέρβος μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν έχει παίξει σε οκτώ παιχνίδια, στα οποία έχει μέσο όρο 2.9 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ σε 10.3 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τον 31χρονο πόιντ γκαρντ, ο οποίος βλέπει ότι δεν έχει μέλλον στο ΝΒΑ και θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι. Αυτή είναι η επιθυμία του και αυτήν εκδήλωσε στις δηλώσεις που έκανε στο «Voice of America». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι θα μείνω εδώ. Ήρθα, είδα πως είναι, όμως διασκέδαζα στην Ευρώπη και νομίζω ότι θα διασκεδάζω περισσότερο εκεί. Είναι δεδομένο ότι θα γυρίσω, είτε στη διάρκεια της φετινής σεζόν, είτε στο τέλος της».

Η παρουσία στο ρόστερ των Κλίπερς του πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Πάτρικ Μπέβερλι, αλλά και οι Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Τάιρον Γουάλας, Έιβερι Μπάντλεϊ και Λου Γουίλιαμς, έχουν φέρει πίσω στο ροτέισον τον Τεόντοσιτς, με τον Ντοκ Ρίβερς να τον χρησιμοποιεί ελάχιστα έως καθόλου. Ως εκ τούτου οι δύο πλευρές είναι πολύ πιθανό να τερματίσουν πρόωρα και άδοξα τη συνεργασία τους, με τον Μίλος να εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του να γυρίσει στην Ευρώπη, όπου θα είναι και πάλι… Βασιλιάς.

Ο Σέρβος έριξε την βόμβα του και ο κρότος ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη. Από την Αθήνα στην Μόσχα και από την Κωνσταντινούπολη στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη. Ποια ομάδα άλλωστε δεν θα τον ήθελε στον ρόστερ της; Η περίπτωσή του, ωστόσο, μόνο εύκολη δεν είναι και εννοείται ότι λίγοι σύλλογοι μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του. Για να καταλάβετε, το συμβόλαιο του με τους Κλίπερς φέτος φτάνει τα 6.3 εκατ. δολάρια! Ένα ποσό που προκαλεί ίλιγγο ακόμα και στις πιο πλούσιες ομάδες της Ευρώπης.

Το επόμενο που σκέφτεται κανείς μετά την βόμβα που πυροδότησε ο 31χρονος γκαρντ είναι ποιες ομάδες και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να τον αποκτήσουν. Ποιες έχουν τα χρήματα για να καλύψουν τις απαιτήσεις του, αλλά και σε ποιες θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη… βασιλική του αίγλη. Ο Μίλος γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Ευρώπη είναι δύσκολο έως απίθανο να βρει τα χρήματα που έπαιρνε στο ΝΒΑ. Γι’ αυτό και είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στα «θέλω» του. Δεν θα επιλέξει, λοιπόν, τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μόνο με βάση τα χρήματα που θα του προσφέρουν, αλλά θα βάλει στη ζυγαριά πολλές και διαφορετικές παραμέτρους.

Ο γνώριμος Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός του Καλάθη

Οι ελληνικές ομάδες είναι δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του, εφόσον φύγει από το ΝΒΑ, αλλά είναι επίσης δεδομένο ότι δεν μπορούν να κοντράρουν τα υπόλοιπα μεγαθήρια της Ευρώπης, όσον αφορά στις απολαβές του Σέρβου. Ο Ολυμπιακός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στην ομάδα του μεγάλο λιμανιού (2007-2011), προτού αναχωρήσει για τη Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν τον μετά-Σπανούλη ηγέτη τους και ο Μίλος φαντάζει ως ο καλύτερος για να συνεχίσει το έργο του σπουδαίου «ερυθρόλευκου» άσου. Για να υπάρξει deal όμως πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν εκπτώσεις και μάλιστα γενναίες. Στην αντίπερα όχθη ο Γιαννακόπουλος το περασμένο καλοκαίρι άφησε τους Τζέιμς και Σίνγκλετον να φύγουν, ρίχνοντας το βάρος στον Καλάθη. Ο διεθνής άσος είναι ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού, αλλά ποιος δεν θα ήθελε και τον Μίλος στο Τριφύλλι; Ακούγεται και είναι ονειρικό οι Πράσινοι να αγωνίζονται με δίδυμο Τεόντοσιτς-Καλάθης.

Η πάντα ελκυστική επιλογή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αγωνίστηκε για μια 6ετία στην ΤΣΣΚΑ (2011-2017) και πριν από ενάμιση χρόνο έφυγε σαν φίλος από τη ρώσικη ομάδα με προορισμό το Λος Αντζελες. Ο ισχυρός άνδρας της «αρκούδας», Αντρέι Βατούτιν, σεβάστηκε την απόφασή του Σέρβου να μετακομίσει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και οι δύο πλευρές διατηρούν άριστες σχέσεις. Η πόρτα της ΤΣΣΚΑ είναι πάντα ανοιχτή και ενδεχόμενη απόκτησή του θα κάνει παντοδύναμο τον μοσχοβίτικο σύλλογο, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης. Φανταστείτε στην περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ – Νάντο Ντε Κολό – Κόρι Χίγκινς – Ντάνιελ Χάκετ να προστεθεί και ο Τεόντοσιτς…

https://www.youtube.com/watch?v=o_x_xYuGiDc

Οι Τούρκοι μνηστήρες

Στην κούρσα της απόκτησής του βρίσκονται φυσικά και τα δύο τουρκικά μεγαθήρια. Η Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και η Εφές του Εργκίν Αταμάν. Δύο ομάδες που έχουν αποδεδειγμένα τα χρήματα για να κάνουν δικό τους τον Σέρβο σούπερ σταρ. Ο Ζέλικο το περασμένο καλοκαίρι μετά τη φυγή του Γουαναμέικερ έστρεψε το βλέμμα του στον Τεόντοσιτς. Οι Κλίπερς, ωστόσο, ενεργοποίησαν την οψιόν στο συμβόλαιο του Μίλος και τον κράτησαν στο ΝΒΑ, σβήνοντας τα όνειρα του Σέρβου τεχνικού. Ο Ομπράντοβιτς παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βρίσκεται σε επαφή με τον συμπατριώτη του και είναι δεδομένο ότι θα ήθελε πολύ να πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα με τον 31χρονο γκαρντ. Η Εφές από την άλλη φαίνεται αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει αρχικά στο Final 4 της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια να διεκδικήσει τον τίτλο. Οι Τούρκοι είναι φιλόδοξοι και θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη με την απόκτηση του Μίλος, βάζοντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη παγκοσμίου βεληνεκούς, που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε Τουρκία και Ευρωλίγκα.

Η Μπαρτσελόνα του… Σάρας και η Ρεάλ του Γιουλ

Μετά την αποχώρηση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο από την ενεργό δράση η Μπαρτσελόνα ψάχνει για τον επόμενο ηγέτη της. Ο Μίλος έχει όλα όσα χρειάζονται για να καλύψει το κενό του σπουδαίου Ισπανού γκαρντ. Οι Καταλανοί μπορεί να μην έχουν τα χρήματα των ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, αλλά είναι φιλόδοξοι και έχουν ένα project που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό.  Στην εξίσωση μπαίνει και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είναι πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι να αφήσει το Κάουνας και να μετακομίσει μόνιμα στην Βαρκελώνη. Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Τεόντοσιτς παρακολουθεί στενά και η Ρεάλ Μαδρίτης. Τη δεδομένη στιγμή η Βασίλισσα, αν υποθέσουμε ότι ο Μίλος έφευγε τώρα από τους Κλίπερς, δεν θα έκανε κίνηση για την απόκτησή του, αλλά το καλοκαίρι τα δεδομένα ίσως να είναι διαφορετικά. Όλα θα εξαρτηθούν από τον Σέρχιο Γιουλ. Οι Ρόκετες θέλουν τον Ισπανό σούπερ σταρ και αν καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους τότε είναι δεδομένο ότι οι Μαδριλένοι θα κινηθούν για την απόκτηση του Τεόντοσιτς. Ο Γιουλ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας στην υπόθεση Ρεάλ-Μίλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ