«Τα πράγματα είναι δύσκολα στο ΝΒΑ», παραδέχεται πολλά υποσχόμενος rookie της Λιγκας

«Τα πράγματα είναι δύσκολα στο ΝΒΑ», παραδέχεται πολλά υποσχόμενος rookie της Λιγκας

Κάθε αρχή και δύσκολη. Φράση που ισχύει με ακρίβεια για έναν από τους rookie της σεζόν για το ΝΒΑ, ο οποίος ομολογεί ότι του φαίνεται… βουνό η προσαρμογή στο θεαματικότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η παραγωγική διαδικασία του ΝΒΑ, προβλέπει σε μεγάλο μέρος της την άνοδο των πολλά υποσχόμενων και «τεσταρισμένων» παικτών από το κολεγιακό μπάσκετ και το NCAAοι οποίοι μέσω της διαδικασίας των Draft κυρίως, μετακινούνται στις 30 ομάδες της Λίγκας.

Οι διάφορές όμως ανάμεσα στοπ κολεγιακό μπάσκετ και το ΝΒΑ είναι τεράστιες τόσο από πλευράς σωματικών, όσο και από πλευράς πνευματικών απαιτήσεων μιας και ο υπέρλαμπρος περίγυρος του NBA πολλές φορές αποσπά τους νεαρούς παίκτες από το ίδιο το μπασκετ. Γενικά, για κάθε Μίτσελ, Τέιτουμ και Σίμονς, παίκτες που «έπιασαν» σχεδόν αμέσως στις ομάδες τους, υπάρχουν αρκετοί περισσότεροι παίκτες που καθυστερούν ή ακόμα και αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που τους παρουσιάζονται.

Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο rookie των Νιου Γιορκ Νικς, Κέβιν Νοξ. Ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο ματς των Νικς με 13 πόντους (4/9 σουτ, 3/4 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, στη νίκη επί των Γουίζαρντς (124-121).

Στη συνέχεια όπως φαίνεται και από τα λεγόμενα του προπονητή του, Ντέιβ Φίζντεϊλ, έχασε τη θέση του στην αρχική 5άδα, με πρόθεση του προπονητή να τον προστατέψει:

«Πρέπει να φτάσει στο σημείο να κερδίσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή ο Κέβιν δεν έχει κερδίσει περισσότερα από τον Ντιλικινά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια καλά πράγματα που έδειξε το καλοκαίρι και στην preseason, για τα οποία είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Μερικές φορές πρέπει να του βγάζουμε την πίεση και να τον βοηθούμε να βρίσκει ρυθμό. Ερχόμενος από τον πάγκο θα έχει διαβάσει το ματς και θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην αρχή. Και το ξέρει. Το καταλαβαίνει».

Στη συνέχεια ήρθε και ένας τραυματισμός για τον Νοξ, με το νεαρό να χάνει κάποια από τα ματς των Νικς, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί πολύ στην προσαρμογή του. Η επιλογή λοιπόν της Νέας Υόρκης στο Νο.9 του Draft του 2018, έχει αγωνιστεί σε 12 από τα 19 ματς της σεζόν με συνεισφορά 8.5 πόντων (34.3% εντός πεδιάς) και 2.7 ριμπάουντ σε 19.3 λεπτά συμμετοχής ανά ματς.

Ο 19χρονος φόργουορντ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρώτη του επαφή με τον κόσμο του ΝΒΑ ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, αναφέροντας:

«Μπαινοβγαίνω συνεχώς στη βασική πεντάδα και δεν παίζω όσο καλά θα ήθελα. Όπως έχω ξαναπεί, όμως, πρέπει να είμαι πνευματικά έτοιμος και να παίζω όσο το δυνατόν πιο σκληρά γίνεται. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω τη βρόμικη δουλειά, να δουλεύω στην άμυνα και να βελτιώνομαι σε αυτό το κομμάτι. Μέχρι στιγμής τα πράγματα είναι δύσκολα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ