Ο άνθρωπος Stephen Curry

Ο άνθρωπος Stephen Curry

Η φοβερή αντίδραση του στην κριτική που του άσκησε μια νεαρή φίλαθλος.

Ο super star των Golden State Warriors μας έδειξε για μια ακόμα φορά το ανθρώπινο πρόσωπο του. Οι ευαισθησίες του σχετικά με διάφορα κοινωνικά φαινόμενα δεν αποτελούν ακριβώς κάτι καινούριο – πολλές φορές στο παρελθόν έχει συνεισφέρει οικονομικά ή έχει τοποθετηθεί δημόσια και χωρίς δισταγμό, σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Στο κάτω κάτω της γραφής, το μπάσκετ δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επουδενί ως μια διαδικασία ξέχωρη από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ο αθλητισμός ζει, αναπνέει και αλληλεπιδρά με το  εξωτερικό του περιβάλλον  – σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε κάποια εργαστηριακή γυάλα.

Ο Curry τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά και φροντίζει να παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο, σε κάθε κυριολεκτικά ευκαιρία. Πριν από μερικές μέρες ένα κοριτσάκι 9 ετών με το όνομα Riley παραπονέθηκε μέσω μιας επιστολής στον Αμερικανό guard, διότι τα νέα παπούτσια που λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά δεν βγαίνουν σε νούμερα που να ταιριάζουν σε κορίτσια της ηλικίας της. Αντίθετα υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα ανδρικά σχέδια. Η Riley τον κάλεσε να πάρει σαφή θέση, συμπληρώνοντας πως ‘’γνωρίζω πόσο υποστηρίζεις τις αθλήτριες, καθώς είσαι πατέρας δύο κοριτσιών και οργανώνεις σε ετήσια βάση ένα basketball camp αποκλειστικά για γυναίκες. Ελπίζω να καταφέρεις να επιλύσεις το πρόβλημα με την Under Armour, επειδή και εμείς οι γυναίκες θέλουμε να φορέσουμε τα Curry 5’s’’ (το μοντέλο των παπουτσιών).

Η απάντηση του Steph ήταν άμεση: ‘’ Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Πέρασα τις τελευταίες δυο ημέρες μιλώντας στην Under Armour σχετικά με το ζήτημα. Δυστυχώς φαίνεται πως έχουμε εντάξει τα μικρότερα σε μέγεθος νούμερα στην κατηγορία αγόρια. Το λάθος θα διορθωθεί σύντομα. Θέλω να αισθάνεσαι περήφανη φορώντας τα παπούτσια μου, για αυτό θα σου στείλω άμεσα ένα ζευγάρι ως δώρο. Επιπλέον, σου υπόσχομαι πως θα είσαι από τις πρώτες που θα παραλάβουν το καινούριο μοντέλο (Curry 6’s), όταν αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά’’.

Η απόκριση του Curry κανονικά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας – αποτελεί έναν από τους πιο σοβαρούς υπέρμαχους της ισότητας των δύο φύλων στον χώρο του αθλητισμού. Η κοινωνίας μας χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν τον Stephen Curry. Στους περίεργους καιρούς στους οποίους ζούμε, ενδεχομένως να τους έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ. Ακολουθεί η ακριβής επιστολή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ