Μια ινδιάνικη ιστορία του παρελθόντος (vid)

Μια ινδιάνικη ιστορία του παρελθόντος (vid)

Ο Scottie Pippen και το μεγάλο σουτ από τον Toni Kukoc.

Στο παρών κείμενο αποφάσισα να καταπιαστούμε με μια ενδιαφέρουσα και λιγότερο γνωστή ιστορία του παρελθόντος. Αφορά τα πεπραγμένα του Scottie Pippen, την περίοδο που ο Michael Jordan αναγκάστηκε να αποχωρήσει – ευτυχώς προσωρινά – από την ενεργό δράση. Ξέρετε ακόμα και οι super ήρωες έχουν συχνά πυκνά τις κακές τους ημέρες.

Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, των οποίων ο υπέρμετρος αθλητικός εγωισμός πολλές φορές υπερισχύει του κοινού καλού της ομάδας. Ο Ινδιάνος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση – διαθέτει και αυτός, ορισμένες σκοτεινές στιγμές στην πορεία του. Ας θυμηθούμε μαζί την πιο χαρακτηριστική

Στο βίντεο παρουσιάζεται το περίφημο νικηφόρο σουτ του Kukoc – έλαβε χώρα το 1994, στο τρίτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου των playoffs. Εκείνη την σεζόν οι Bulls έπρεπε ξαφνικά να μάθουν να παίζουν δίχως τον Jordan – μια διόλου εύκολη αποστολή για οποιονδήποτε οργανισμό. Μιλάμε άλλωστε για τον καλύτερο παίκτη στα χρονικά του αθλήματος. Παρατηρείστε προσεκτικά το βίντεο – κάτι σίγουρα φαίνεται λάθος. Γιατί αναλαμβάνει ο Kukoc την εκτέλεση ενός τέτοιας σημασίας σουτ; Γιατί ο Phil Jackson μοιάζει τόσο εκνευρισμένος, παρά το θετικό αποτέλεσμα; Που βρίσκεται ο Scottie;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η τεράστια προσφορά του πρωταγωνιστή μας παραμένει μέχρι και σήμερα σαφώς υποτιμημένη.

Η πελώρια σκιά του Jordan σκεπάζει σχεδόν τα πάντα. Σπανίως κατατάσσουμε τον Pippen στην ίδια κατηγορία με τους Magic/Bird/Hakeem αυτού του κόσμου – παρόλα αυτά η τεράστια καριέρα του δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τους περισσότερους. Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πώς ο ίδιος αισθάνεται για όλα αυτά – σε κάθε περίπτωση όμως, η αποχώρηση του MJ αντιπροσώπευε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του, σε όσους επέμεναν να τον αμφισβητούν. Βέβαια καμιά φορά στην ζωή τα πράγματα δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας.

Ο Pippen επιθυμούσε διακαώς να σφραγίσει τα στόματα των επικριτών του. Δείτε την αμέσως προηγούμενη φάση από την εν λόγω αναμέτρηση.

Το σκορ της σειράς είναι 2-0 υπέρ των Knicks. Με άλλα λόγια η κατάσταση είναι οριακή για το Chicago. Ο Ewin ευστοχεί και ισοφαρίζει για την Νέα Υόρκη – απομένουν μόλις 1,8 δευτερόλεπτα για την λήξη. Ο Ινδιάνος ζητά επίμονα την μπάλα από την συμπαίκτη του και βιάζεται να επιτεθεί κόντρα σε δυο αντιπάλους – κανείς άλλος Ταύρος δεν συμμετέχει στην προσπάθεια του. Άπαντες παραμένουν στις θέσεις τους, καθώς γνωρίζουν ότι στον Phil Jackson έχει περισσέψει ένα time out. Το μοναδικό πράγμα που στριφογυρίζει στο μυαλό του πρωταγωνιστή μας, είναι η επιβεβαίωση του μπασκετικού του εγωισμού. Θέλει να πάρει το τελευταίο σουτ και να μετατραπεί σε ήρωα.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την αντίδραση του στον πάγκο. Μόλις ο Jackson ανακοινώνει πως η επίμαχη επίθεση ανήκει στον Kukoc, ο Pippen νιώθει βαθύτατα προσβεβλημένος. Αμφισβητεί ανοιχτά την κρίση του προπονητή του και μάλιστα, αρνείται να επιστρέψει στον αγώνα, εάν δεν επιλεγεί αυτός στην θέση του Κροάτη. Στο τέλος αποχωρεί, όντας φανερά συγχυσμένος.

Τα ρεπορτάζ της εποχής υποστήριζαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, δημιούργησε ένα βαθύ χάσμα στα αποδυτήρια της ομάδας. Οι αθλητές των Bulls χωρίστηκαν στα δύο, ανάλογα με την στάση που κράτησαν επί τους θέματος. Ευτυχώς η επιστροφή του Jordan έβαλε ξανά τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών και το συμβάν ξεχάστηκε γρήγορα. Είμαι σίγουρος ότι ο Scottie Pippen έχει πλέον μετανιώσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ