Το μοναδικό ρεκόρ του James Harden

Το μοναδικό ρεκόρ του James Harden

Πόσες ελεύθερες βολές θεωρείτε ότι έχει εκτελέσει μέχρι τώρα στην καριέρα του;

Πριν από μερικές ημέρες, έλαβε χώρα το τελευταίο χρονικά επεισόδιο της άτυπης κόντρας που έχει ξεσπάσει φέτος, ανάμεσα στο Houston και τους Lakers. Ευτυχώς αυτή την φορά δεν απειλήθηκε σύρραξη – αντίθετα αφορμή για το νέο κύμα μουρμούρας στάθηκαν ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις, οι οποίες κατά την άποψη των ηττημένων επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Διάφοροι αναλυτές όπως ο Chris Webber, ισχυρίστηκαν ανοιχτά ότι οι Rockets ευνοήθηκαν κατάφωρα και μάλιστα, έκαναν λόγο για πιθανή αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος. Το ζήτημα απέκτησε τρομακτικές διαστάσεις μέσα σε λίγες μόνο ώρες, αναγκάζοντας την ένωση διαιτητών του ΝΒΑ να τοποθετηθεί δημόσια για τις επίμαχες φάσεις.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα της, αμφότερες οι αποφάσεις είναι σωστές. Στο πρώτο στιγμιότυπο ο Kuzma βρίσκει με το δεξί του γόνατο τον μηρό του Harden – μια κίνηση που έχει ως συνέπεια την πτώση του τελευταίου στο παρκέ. Η επόμενη φάση είναι σαφώς πιο δύσκολη. Οι διαιτητές υποστηρίζουν ότι ο Ball χτυπάει αντικανονικά τον αντίπαλο του με τον ώμο. Εν τω μεταξύ μπορείτε να ακούσετε τον Webber στην ζωντανή μετάδοση, να διαφωνεί κατηγορηματικά με τα συγκεκριμένα σφυρίγματα. Σε κάθε περίπτωση, ο ανεπίσημος κανόνας στις Η.Π.Α. ορίζει πως τέτοιου είδους επαφές δίνονται πάντοτε υπέρ της επίθεσης.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο περισσότερος χαμός προκλήθηκε λόγω τις συμμετοχής του Harden από την πλευρά της επίθεσης. Ο τύπος διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να κερδίζει συνεχώς φάουλ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως την τελευταία τριετία δεν υπάρχει μπασκετμπολίστας που να σουτάρει παραπάνω ελεύθερες βολές από αυτόν (φέτος είναι δεύτερος). Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ξεγελά συστηματικά τους διαιτητές, κάθε φορά που αποφασίζει να επιτεθεί με drive ή να σηκωθεί για τρεις; Το ΝΒΑ οδηγήθηκε πολύ σύντομα σε αλλαγή των σχετικών κανονισμών, καθώς το φαινόμενο είχε λάβει τα χαρακτηριστικά επιδημίας.

 

Ο Αμερικάνος super star είναι μάλιστα και ο περήφανος κάτοχος, ενός κάπως περίεργου ρεκόρ. Αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην μακρά ιστορία του αθλήματος, ο οποίος έχει εκτελέσει λιγότερα σουτ (οποιασδήποτε μορφής) από ελεύθερες βολές. Για την ακρίβεια οι βολές είναι 193 περισσότερες! Πραγματικά αδιανόητο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ